Boek
Nederlands

Keep fit !

Margreet Wages (auteur)
Adviezen aan ouderen om het dagelijks leven te veraangenamen.
Titel
Keep fit !
Auteur
Margreet Wages
Taal
Nederlands
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2003
141 p.
ISBN
90-443-0579-4

Besprekingen

De schrijfster is zelf een oudere dame met rijke ervaring in het verzinnen van tips die het leven van ouderen (60 +) kunnen veraangenamen. Ieder vertrek in huis wordt onder de loep genomen. Er wordt aandacht besteed aan autorijden en/of fietsen, uitgaan, omgaan met familie, de tuin; zelfs overwinteren in Spanje wordt niet vergeten. Dit alles wordt op lichte toon geserveerd. Niemand wordt verplicht om zich aan de tips te houden, die soms ook wel bekend zijn. Over kwaaltjes en ziekten is ze helder: gebruik je verstand en ga naar de dokter als het nodig is. Het geheel laat een verfrissende indruk achter.

Over Margreet Wages

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Willem Loonen

Margreet Wages (pseudoniem voor Margaretha Cornelia Loonen van der Linden, Amsterdam 7 juli 1925 - Amstelveen, 13 november 2007) was een Nederlandse schrijfster van meer dan 25 romans en korte verhalen. In 1961 publiceerde zij onder haar eigen naam haar eerste korte verhaal. Vanaf 1986 schreef ze boeken onder haar pseudoniem Margreet Wages.

Biografie

Margreet Wages bezocht de MMS in Amsterdam-Zuid en deed daarna een opleiding tot analiste. Ze was een fan van de roeisport, een sport die ze zelf ook actief beoefende. In 1961 publiceerde zij onder haar eigen naam het eerste korte verhaal De avond is voor rust. Daarna verschenen diverse korte verhalen, een Feuilleton Het grote Postorderbedrijf in het Rotterdams Dagblad en het boek Het dubbele leven van Job Tersteeghe. Daarna richtte zij zich meer op haar gezin en werk in een Academisch Ziekenhuis. Vanaf 1986 schreef ze boeken onder het pseudoniem Margreet…Lees verder op Wikipedia