Boek
Nederlands

De schat van Wortelgat

Marco Kunst (auteur), Christoph Kirsch (illustrator)
+1
De schat van Wortelgat
×
De schat van Wortelgat De schat van Wortelgat
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Luuk en Marit spelen graag in het Wortelbos. Net als de andere kinderen. Maar het bos moet worden gekapt voor een autoweg. Mag dat wel? De kinderen komen in actie! AVI-M5. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI 6, AVI M5
Titel
De schat van Wortelgat
Auteur
Marco Kunst
Illustrator
Christoph Kirsch
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2016
103 p. : ill.
ISBN
9789048729937 (hardback)

Besprekingen

In het dorp Wortelgat ligt het Wortelbos, een speelplek voor de kinderen. Het bos moet verdwijnen voor de aanleg van een stuk autoweg. Veel dorpsbewoners, waaronder vooral kinderen besluiten bij de gemeente te protesteren. Ze voeren actie met brieven, tekeningen, muziek en spandoeken. De burgemeester is nauwelijks genegen de spullen aan te nemen. Een oude mevrouw in een scootmobiel vertelt de kinderen dat er een schat met gouden munten in het bos zou zijn begraven, vijf eeuwen geleden door ridder Wortel. Dus zou archeologisch onderzoek kunnen worden gedaan en de bomenkap vertraagd. Dan blijkt uit foto’s die een van de kinderen heeft gemaakt, dat er veel zeldzame planten- en dierensoorten in het bos leven. Biedt de wet nu uitkomst? Is de aanleg van de weg nu van de baan? De tekst staat in een kleine, schreefloze letter en is voorzien van expressieve, ietwat gestileerde, vaak paginagrote illustraties. Achterin staan tips om het boek met de klas te bespreken. Een deel uit de serie 'Bolle…Lees verder

Over Marco Kunst

Marco Kunst (Vlissingen, 9 juni 1966) is een Nederlands schrijver.

Biografie

Kunst groeide op in Vlissingen. Hij studeerde van 1985 tot 1992 filosofie aan de Universiteit van Utrecht en studeerde af in de Wijsgerige Antropologie met een eindscriptie over bewustzijn en betekenisgeving. Tijdens zijn studie was hij redacteur van het faculteitsblad Epimedium en van het door studenten filosofie opgerichte La Linea, (‘tijdschrift voor continentale wijsbegeerte’).

Van 1992 tot 1999 werkte hij als docent filosofie aan diverse kunstacademies en instituten voor kunstzinnige vorming. Hij ontwikkelde in die periode een lesprogramma over de aard van creatieve processen. Daarnaast maakte hij beeldend werk (tekeningen, fotografie, collages) en publiceerde filosofische essays (o.a. in Filosofie Magazine en de Humanist).

Van 1998 tot 2010 werkte hij naast het schrijven als zelfstandig (eind)redacteur voor diverse literaire, algemen…Lees verder op Wikipedia