Boek
Nederlands

Schrik je van een prikje? : al je vragen over vaccinatie beantwoord

Marc Van Ranst (auteur), Geert Bouckaert (auteur), Katinka VanderSande (illustrator)
+1
Schrik je van een prikje? : al je vragen over vaccinatie beantwoord
×
Schrik je van een prikje? : al je vragen over vaccinatie beantwoord Schrik je van een prikje? : al je vragen over vaccinatie beantwoord

Schrik je van een prikje? : al je vragen over vaccinatie beantwoord

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Waarom word je soms ziek van een bacterie of virus? Lees wat er gebeurt als je een prik krijgt, voor welke ziektes je ingeënt kunt worden, over de geschiedenis en of de coronavaccins veilig zijn. Met kleine kleurenillustraties en verwerkingsvragen. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.
Titel
Schrik je van een prikje? : al je vragen over vaccinatie beantwoord
Auteur
Marc Van Ranst Geert Bouckaert 1967-
Illustrator
Katinka VanderSande
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2021
63 p. : ill.
ISBN
9789401479806 (hardback)

Besprekingen

Dit uitgebreide en aantrekkelijk vormgegeven boek, verdeeld in vijf hoofdstukken, gaat over o.a. over virussen, bacteriën, vaccineren en Covid-19. Elk hoofdstuk is weer verdeeld in vijf subhoofdstukken. Alles wordt helder en op prettige toon uitgelegd. Voor het lezen van de tekst is een gevorderd leesniveau nodig vanwege de enorme hoeveelheid informatie; ook voor volwassenen kan dit interessant zijn. Het gebruikte lettertype is ook vrij klein. Aan het einde van elk hoofdstuk volgen vragen om de opgedane kennis te toetsen. Marc Van Ranst, professor Microbiologie en Immunologie aan de Universiteit in Leuven, was als twaalfjarige jongen al bezig met allerlei proefjes en testjes. Hij besloot op latere leeftijd om zijn kennis over bacteriën en virussen te delen met kinderen via boeken in samenwerking met Geert Bouckaert, scenarist en journalist. Eerder verscheen van dit schrijversduo ‘Monsterlijke microben’* (heruitgave 2020). De hoofdstukken worden ondersteund door eenvoudige gekleurde te…Lees verder

Over Marc Van Ranst

Marc Van Ranst (Bornem, 20 juni 1965) is een Belgische gewoon hoogleraar in de virologie aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Biografie

Opleiding

Marc Van Ranst studeerde twee jaar geneeskunde aan de campus Diepenbeek van het Limburgs Universitair Centrum (L.U.C.) waar hij in 1985 zijn kandidatuursdiploma behaalde. Hij studeerde in 1990 af aan de Katholieke Universiteit Leuven als arts en volgde sinds 1985 ook een opleiding aan het Leuvense Rega Instituut voor Medisch Onderzoek. De eerstvolgende vier jaar werkte hij aan het Albert Einstein College of Medicine in New York. In 1994 behaalde hij een doctoraat in de virologie. Nog eens vier jaar later werd hij specialist in de klinische biologie.

Hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Leuven

Lees verder op Wikipedia