Boek
Nederlands

Kriepel de minisaurus

Marc De Bel (auteur), Steven Dhondt (illustrator)
+1
Kriepel de minisaurus
×
Kriepel de minisaurus Kriepel de minisaurus
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Lien, Sien en Fien gaan logeren bij oom Rik en tante Betty. Tante Betty is druk bezig met de voorbereidingen voor een taartenwedstrijd. De zusjes gaan daarom met Rik de flik mee op patrouille. Ze belanden in het Centrum voor Onderzoek naar Tropische Ziektes.
Titel
Kriepel de minisaurus
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Steven Dhondt 1974-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2012
116 p. : ill.
ISBN
9789059328976 (hardback)

Besprekingen

Wanneer de ouders van de ondeugende drieling Sien, Fien en Lien Kriegel een weekendje naar Parijs trekken, worden de meisjes gedropt bij hun tante Betty (kampioen taartenmaakster) en oom Rik, de flik. Aanvankelijk zien ze er nogal tegenop, want tante Betty maakt altijd supergezond voedsel klaar, zoals 'bibliologische sojaburgers, die smaken naar beschimmeld zaagmeel'. De meisjes nemen dan ook hun voorzorgen en gaan met een sporttas vol zakjes chips uit logeren.
Ter plaatse loopt er met de timing van oom en tante iets mis, waardoor de zusjes met oom Rik mee op patrouille moeten. Ze komen er terecht bij het COTZ, het Centrum voor Onderzoek naar Tropische Ziekten. Daar is een betoging aan de gang tegen GGO’s: Genetisch Gemanipuleerde Organismen. Oom Rik stapt het gebouw binnen, de zusjes blijven in de auto zitten. Wanneer oom Rik opgeroepen wordt via de radio, besluiten de zusjes hun oom te gaan zoeken. Ze komen er echter terecht in een zaaltje vol vreemde dieren in kooitjes:…Lees verder
De drielingzusjes Lien, Sien en Fien logeren een paar dagen bij hun oom en tante. Als ze met oom mee op patrouille mogen, nemen ze stiekem een kijkje in het Centrum voor Onderzoek naar Tropische Ziektes. Daar ontdekken ze een kamer vol kooien, met dieren in de vreemdste formaten. Maar het gekste is toch wel een mini-tyrannosaurus rex! Eenmaal terug bij oom en tante ontdekken de zusjes dat de ‘Minisaurus’ per ongeluk met hen is meegereisd. Ze besluiten hem te houden. Maar de Minisaurus wil eten, meer en nog meer, en hij groeit ontzettend snel. En dan ontsnapt hij… Komisch avonturenverhaal, dat door het vertelperspectief van de alwetende verteller echter iets oubolligs heeft: '"Beloofd!" glunderen de drie zoetekauwen in koor'. De personages praten niet: zij giebelen, grijnslachen en grommen. Sommige Vlaamse woorden zullen bij Nederlandse lezers wellicht wat vragen oproepen, bv. 'jetons', 'zwikzak' . Verzorgde uitgave met veel kleurenillustraties van wisselend formaat, soms zelfs een hel…Lees verder

Over Marc De Bel

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties