Boek
Nederlands

Krieltje Kakelkont

Marc De Bel (auteur), Stefan Vermeulen (illustrator)

Krieltje Kakelkont

Marc De Bel (auteur), Stefan Vermeulen (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Krieltje Kakelkont en zijn vriendin Titi Scharrel zijn echte deugnieten. Samen halen ze veel kattenkwaad uit. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Krieltje Kakelkont / Marc de Bel ; met tek. van Stefan Vermeulen
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Stefan Vermeulen
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Tingel, 2007
66, [14] p. : ill.
ISBN
9789077060582

Besprekingen

Krieltje is het jongste kuiken van Roester de haan en mevrouw Kakelkont. Hij is een echte wildebras en altijd vies van de modder. Zijn vriendinnetje Titi Scharrel is al net zo'n deugniet. Samen gaan ze regelmatig op avontuur, maar als Krieltje een vuurpijl afschiet in het hok moet hij voor straf een nacht in de Holle Wilg slapen. Sibert Vos is echter die nacht op jacht. Humoristisch verhaaltje, verdeeld over een à twee pagina's tellende hoofdstukjes. De vele in grootte variërende zwart-witte penillustraties zijn met name door de expressieve gezichtsuitdrukkingen komisch en passen goed bij de verhaalsfeer. De tekst staat bol van de woordspelingen en uitdrukkingen waardoor de humor ietwat overdreven overkomt en niet altijd door de lezer begrepen zal worden ('Luiheid is het oorkussen van de duivel'). Gedrukt in een groot lettertype; ruime bladspiegel. Achter in het boek staat 'Het krieltjeslied' (zonder muzieknotatie). Een (k)eigrappig boekje. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf…Lees verder

Krieltje Kakelkont

Krieltje Kakelkont is het jongste kuiken van Roester en mevrouw Kakelkont en een buitenbeentje tussen zijn brave broertjes en zusjes. Hij is een echte wildebras, een vat vol deugnieterij en samen met zijn vriendinnetje Tiki altijd op zoek naar avontuur. Zo ontdekken ze een schuurtje waar overheerlijke rijpe pruimen opgeslagen liggen en vuurpijlen. Als grap laat Krieltje één van de pijlen ontploffen in het hoenderhok en dat levert hem een nachtje alleen in de Holle Wilg op. Vanuit die muffe boom ziet Krieltje ’s nachts een schim rond het hoenderhok sluipen. Het is Siebert Vos, op zoek naar een mals kippetje. Krieltje slaagt erin om de laatste vuurpijl naar Siebert af te schieten en de kippen voorgoed van de sluwe vos te verlossen. Krieltje is niet alleen een deugniet maar ook een echte held! De auteur neemt ons mee naar het kippenhok, laat er kippige, spitsvondige dialogen horen en een spannend avontuur plaatsvinden. Kortom, dit verhaal heeft De-Belkenmerken die fans niet vreemd zij…Lees verder

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia