Boek
Nederlands

Het plan van professor Snootman

Marc De Bel (auteur), Steven Dhondt (illustrator)
+1
Het plan van professor Snootman
×
Het plan van professor Snootman Het plan van professor Snootman
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De zusjes Kriegel worden ontvoerd en komen terecht in een onderzoekscentrum in Congo. Daar doet een professor experimenten op apen en probeert ook menselijke proefkonijnen te injecteren. Kunnen de zusjes op tijd ontsnappen? Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Apen, Dierenbescherming
Titel
Het plan van professor Snootman
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Steven Dhondt 1974-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2013
160, 9 p. : ill.
ISBN
9789462340282 (hardback)

Besprekingen

Marc de Bel is op zich al een instituut in de Vlaamse kinderboekenwereld. Hij is ongetwijfeld de populairste kinderboekenauteur van de voorbije decennia en blijft zeer productief met allerlei reeksen. Maar hij schuwt blijkbaar ook geen vernieuwing in zijn werk, want daar zijn de zusjes Kriegel weer! Het plan van professor Snootman is het eerste boek in een volledig vernieuwde reeks van de zusjes Kriegel, de brutale zusjes die het met jan en alleman aan de stok krijgen. In tegenstelling tot de oorspronkelijke reeks heeft De Bel dit keer een educatieve doelstelling. Het boek wordt namelijk ondersteund door het Jane Goodall Institute dat zich inzet voor de mensapen in Congo. Het werk eindigt dan ook met maar liefst negen pagina’s informatie over de werking van het Jane Goodall project Roots and Shoots in België. Andere nieuwigheid is het tekenwerk van Steven Dhondt. Het hele schrijfwerk van De Bel wordt ondersteund door soms paginagrote illustraties in zwart-wit met hier en daar e…Lees verder
Marc De Bel heeft talloze boeken op zijn naam staan, waaronder de serie over de drielingzusjes Kriegel. Hoewel ze in dit boek ook optreden, wijkt dit verhaal af van de andere delen omdat schrijver met steun van het Jane Goodall Instituut hun avonturen een educatief tintje heeft gegeven en een beeld geeft van het weinig rooskleurige leven van de apen. De zusjes worden ontvoerd en komen terecht in een onderzoekscentrum in Congo waar een professor behalve experimenten op apen ook menselijke proefkonijnen probeert te injecteren. Dan volgt een ontsnapping waar James Bond nog wat van kan leren, want de grootste rebellen worden met groot gemak door de zusjes overmeesterd. De taal is vaak grof en ook een zinnetje zoals: 'Zwarten hebben een grotere piemel dan blanken' is niet direct fijnzinnig te noemen. De zwart omlijnde, stripachtige, gedetailleerde en ook wel karikaturale tekeningen met roze en rode inkleuring beslaan soms dubbele pagina's. Achterin staan negen pagina's over het Jane Goodal…Lees verder

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties