Boek
Nederlands

FC De vlammende modderduivels

Marc De Bel (auteur), Marc-Aurèle Versini (illustrator)
+1
FC De vlammende modderduivels
×
FC De vlammende modderduivels FC De vlammende modderduivels

FC De vlammende modderduivels

Marc De Bel (auteur), Marc-Aurèle Versini (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Fien (12, ik-persoon) speelt in het gemengde team U13B van FC Houtegem. De trainer schrijft alleen het A-team in voor het Pinkstertoernooi, maar dat pikken Fiene en haar vrienden niet. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Extra onderwerp
humor
Titel
FC De vlammende modderduivels
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Marc-Aurèle Versini
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2020
213 p. : ill.
ISBN
9789463831482 (hardback)

Besprekingen

Fiene (12, ik-persoon) voetbalt in het gemengde B-team van U13 van FC Houtegem. Ze noemen zich FC de Grasbijters. Ze verliezen vaak maar hebben veel plezier met elkaar. Het team wil graag meedoen aan het jaarlijkse Pinksterkermistoernooi maar de hoofdtrainer schrijft alleen zijn eigen A-team in. Toch lukt het Fiene en haar vrienden om mee te doen. Ze krijgen versterking van enkele goede spelers en worden getraind door hun gymlerares. Omdat ze in een drassig weiland trainen noemen ze zich de Vlammende Modderduivels. Toch is er ook tegenslag als een teamlid na een aanrijding in het ziekenhuis belandt en ze worden bedreigd door spelers uit het A-team. Vlot lezend, humoristisch voetbalverhaal met eigentijds taalgebruik in korte hoofdstukken met veel dialogen. Bevat enkele minder bekende Vlaamse woorden (pandoering, geklist, ambras). Dagboekfragmenten van de hoofdpersoon zijn in schrijfletter opgenomen. Met enkele passende, paginagrote zwart-wittekeningen. Voorin worden alle teamleden voor…Lees verder

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia