Boek
Nederlands

De ring van Koning Schavelingh

Marc De Bel (auteur), Mark Janssen (illustrator)
+1
De ring van Koning Schavelingh
×
De ring van Koning Schavelingh De ring van Koning Schavelingh
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Prinses Mara woont in Noordheuvelland. Ze moet van haar vader trouwen met de prins van Zuidheuvelland. Maar daar heeft ze geen zin in! AVI-E7. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Leesniveau
AVI E7, AVI 9
Titel
De ring van Koning Schavelingh
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Abimo, 2016
76 p. : ill.
ISBN
9789462345287 (hardback)

Besprekingen

Prinses Mara woont in Noordheuvelland. Als ze van haar vader, koning Panus, moet trouwen met prins Rupio, schrikt ze zich kapot. Trouwen? Met die saaie Zuidheuvellander? Dat ziet de stoere prinses helemaal niet zitten. Maar protesteren helpt niet. Koning Panus wil Noordheuvelland en Zuidheuvelland graag weer bij elkaar brengen. Hofmaarschalk Filijn gaat op pad om prins Rupio te halen. Tenminste, dat denken de prinses en de koning. Wat zij niet weten is dat de hofmaarschalk andere plannetjes heeft. Net als Mara… Het boek is overzichtelijk ingedeeld in achttien korte hoofdstukken. Voorzien van een prachtige lay-out en kleurrijke, grappige illustraties die paginagroot zijn. Het verhaal is spannend, fantasierijk en avontuurlijk, met voldoende humor. Ook heeft de auteur een vlotte schrijfstijl. De overdaad aan ‘aparte’ namen leidt echter af. Daarbij is het thema ‘uithuwelijken’ niet vernieuwend. Toch geeft de stoere hoofdpersonage Mara het geheel een verrassende wending. Voor meisjes met p…Lees verder

De ring van Koning Schavelingh

Als gevolg van de oorlog die uitbrak na de dood van de geliefde Koning Schavelingh is Heuvelland verdeeld in twee. In Noordheuvelland, gekend om zijn graanvelden, lekkere brood en sappige hammen, regeren Koning Panus en Koningin Hespia. Aan de andere kant in Zuidheuvelland met olijven, zoete wijn en heerlijke geitenkazen, regeren Koning Vinus en Koningin Olivia. Een hereniging is enkel mogelijk indien de twee ringen van Koning Schavelingh worden gedragen door één persoon. Wanneer Koning Panus de olijven en de heerlijke zoete wijn uit Zuidheuvelland mist, krijgt hij een lumineus idee. Hij roept zijn veertienjarige dochter Mara bij zich en beveelt haar te trouwen met de zoon van Koning Vinus, zijnde Prins Rupio. Op deze manier worden de twee ringen verenigd en is een eengemaakt Heuvelland een feit.



Prinses Mara is het echter niet eens met haar vader en broedt samen met Janus op een plan. Ook hofmaarschalk Filijn heeft zijn eigen snode plannen. Wanneer prins Rupio sa…Lees verder

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties