Boek
Nederlands

De moord op Miss België

Marc De Bel (auteur)
+1
De moord op Miss België
×
De moord op Miss België De moord op Miss België

De moord op Miss België

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Miss België is met negen andere bekende Vlamingen in een bus naar het Groot Dictee der Nederlandse Taal geweest. Bij terugkomst wordt ze levenloos aangetroffen in het toilet.
Onderwerp
Criminaliteit
Titel
De moord op Miss België
Auteur
Marc De Bel
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Leuven: Van Halewyck, 2014
182 p.
ISBN
9789461313256 (paperback)

Besprekingen

Shana Sierens, Miss België, wordt levenloos aangetroffen op het toilet van een bus. Daarmee is ze naar Den Haag geweest om met nog negen andere bekende Vlamingen mee te doen aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Blinker, die de bekende Vlamingen begeleid, zet een zoektocht in om dader en motief op te sporen. De figuur Blinker (en vriendin Nelle) zijn bekend uit eerdere jeugdboeken van deze auteur (1954), waaronder 'Blinker en de Blixvaten'. Inmiddels zijn ze volwassen geworden en wonen samen. Het verhaal is onderverdeeld in een zevental hoofdstukken, waarbij tijd en plaats van actie zijn aangegeven. Het verhaal wordt chronologisch verteld en speelt over vier dagen. Vlot lezend en redelijk spannend misdaadverhaal met een tamelijk verrassende plot. Voor jongeren die de Blinker-jeugdboeken zijn ontgroeid, maar ook voor volwassen lezers. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia