Boek
Nederlands

De beha-boomhut

Marc De Bel (auteur)
+1
De beha-boomhut
×
De beha-boomhut De beha-boomhut

De beha-boomhut

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De Boeboeks werken met de andere dieren in het bos samen in hun strijd tegen een stroper. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Spelen
Extra onderwerp
avontuur
Titel
De beha-boomhut / Tekst en illustraties Marc de Bel
Auteur
Marc De Bel
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Tingel, 2005 | Andere uitgaves
133 p. : ill.
ISBN
90-77060-39-1 9789077060391

Besprekingen

De Boeboeks (muisachtige fantasiebeesten) beleven diverse avonturen in het bos. In hun strijd tegen de mensen en vooral de stroper Spuiter maken ze heel wat mee. Een gevonden beha wordt tot een boomhut gemaakt en vandaaruit komen Pit en Puf achter de noeste plannen van de stroper. De dieren sluiten samen een pact (lijkt op de dieren van het Duitenbos, wat dat aangaat) en overwinnen op deze manier de mens. Het verhaal staat bol van dubbelzinnige en seksuele toespelingen hetgeen mateloos verveelt. Sommige kinderen vinden dit soort melige verhalen erg leuk, maar de quasi-humor haalt het niet bij echte humor. Het taalgebruik is bij tijd en wijle behoorlijk grof van aard. De omslag toont de beha met daarin een bed waarin de twee Boeboekkinderen verstopt zitten. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Marc De Bel

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (I…Lees verder op Wikipedia