Boek
Nederlands

De ballon van Bollan

Marc De Bel (auteur), Steven Dhondt (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Klumzie maakt een tocht met een toverballon en ziet zijn wensdroom uitkomen. Prentvertelling met grote gekleurde illustraties. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Luchtballons
Titel
De ballon van Bollan / Marc de Bel ; ill. Steven Dhondt
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Steven Dhondt 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Averbode, 2002
51 p. : ill.
ISBN
90-317-1843-2

Besprekingen

Na twee maanden van droogte ziet Klumzies tuin er uit als een dorre woestenij. Als zijn vriendin Kit iets nieuws heeft, gaat hij dat snel bekijken. Het blijkt een luchtballon te zijn. Door een ongelukje gaat Klumzie alleen de lucht in en valt in slaap. Hij droomt van een bloeiende tuin met bomen vol fruit. Kit komt hem met haar vliegfiets redden en brengt hem weer op aarde. Daar blijkt zijn droom vervuld te zijn door de toverkrachten van de ballon. In het verhaal wordt gesuggereerd dat de hond Klumzie verliefd is op Kit, de poes. Zij woont samen met drie muizen die in het verhaal de rol van ondeugende hulpjes hebben. De teksten zijn in een blok in de paginagrote illustraties gezet. De gebruikte drukletter lijkt op een losse schrijfletter en zal voor jonge, onervaren lezers moeilijk leesbaar kunnen zijn. De grote, twee pagina's beslaande tekeningen zijn in aquareltechniek uitgevoerd. Ze overvleugelen het simpele verhaal; ze zijn kleurrijk en fantasievol en laten veel grappige details z…Lees verder

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties