Boek
Nederlands

Blauwe snoepjes

Marc De Bel (auteur)
+1
Blauwe snoepjes
×
Blauwe snoepjes Blauwe snoepjes

Blauwe snoepjes

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Twee jongens en een meisje nemen het op tegen een aantal misdadigers, die jonge meisjes misbruiken en mishandelen. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Kindermishandeling
Titel
Blauwe snoepjes
Auteur
Marc De Bel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Tingel, 2004 | Andere uitgaves
110 p.
ISBN
9789077060384 (hardback)

Besprekingen

Als de ouders van Nick (elf) en Lien (veertien) een paar dagen weg moeten, logeren de kinderen bij oom Alex (gescheiden) en neef Jimmy in een grote stad. Hun oom is zelden thuis. Nadat ze het verkleumde en hongerige meisje Chrissie gevonden hebben, komen ze binnen enkele dagen in aanraking met o.a. groezelige rosse buurten, agressie, (kinder)prostitutie en kindermoord. Ze nemen het op tegen misdadigers om Chrissie en Tai, die nog vastzit, uit dit milieu te verlossen. Het einde is 'happy' voor Chrissie; ze wordt liefdevol opgenomen, althans voorlopig, in het gezin van Nick en Lien, op kerstavond(!). Voor Tai komt de hulp te laat. Een zwaar onderwerp in de jas van een speurdersverhaal vol actie, ongeloofwaardigheden en sensatie. Stijl en taalgebruik zijn 'populair' en nogal eens grof. Bij alle partijen wordt gevloekt. Emotionele reflecties of uitdiepingen zijn schaars zodat kinderen voor evt. vragen uitleg kunnen behoeven. De illustraties ontbreken in deze druk; nieuwe omslagillustratie…Lees verder

Over Marc De Bel

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (I…Lees verder op Wikipedia