Boek
Nederlands

Alien

Marc De Bel (auteur), Jan Bosschaert (illustrator), Guy Didelez (auteur)
+1
Alien
×
Alien Alien

Alien

Marc De Bel (auteur), Jan Bosschaert (illustrator), Guy Didelez (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Samen met Runo en achttien andere prijswinnaars mag Sander een weekend naar een kasteelhoeve in de Ardennen. Hij denkt er een onbezorgde tijd te beleven, maar niets is minder waar. Er is niet alleen het haantjesgedrag van de vaak ruwere jongens die hij leert kennen, er zijn ook de meisjes... Vooral de mysterieuze Alien, die hem zowat waanzinnig van verliefdheid maakt. Maar wat heeft zij te maken m
Titel
Alien
Auteur
Marc De Bel Guy Didelez
Illustrator
Jan Bosschaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2007
126 p. : ill.
ISBN
9789059323544

Besprekingen

Dit Vlaamse schrijversduo heeft al veel meer kindertitels geschreven; samen en afzonderlijk van elkaar. In dit boek wordt Sander verliefd op de mysterieuze Alien wanneer ze op een kamp in de Ardennen zijn. Het goede aan dit boek is dat de auteurs zo kunnen schrijven dat het perfect aansluit bij de belevingswereld van kinderen/beginnende pubers. Het is spannend en de ontluikende, verliefde gevoelens worden haarscherp verteld en aangevoeld. Sander, als niet stoere jongen, ergert zich groen en geel aan het gedrag van de stoere binken zoals Runo. Voor het eerst snapt hij dat het slechts een houding is en dat hij veel liever zichzelf wil zijn. Tot op het eind van het boek blijft het spannend of Alien al dan niet een buitenaards wezen is. Het boek was gekozen als afscheidsgeschenk voor de leerlingen van groep 8. Rond het boek is veel gedoe geweest omdat de Nederlandse uitgever heeft aangedrongen op censuur. Gelukkig is dit de ongecensureerde Vlaamse versie*; wordt er gewoon gevloekt en geto…Lees verder

Alien

Samenvatting van het verhaal: twaalfjarige jongen wint een weekendje Ardennen met het bedenken van een slogan voor vegetarische burgers. Samen met hem is er nog een kluitje gelukkigen, waaronder de obligate macho en een buitenaards mooi meisje. Resultaat: onverklaarbare gebeurtenissen – of vindt u een vliegende telefooncel in de bossen perfect normaal – waar het knappe ding Alien (hebt u hem? Op zijn Engels uitgesproken wordt Alien Eelien, een wezen dat meestal borg staat voor vreemde zaken) telkens iets mee te maken lijkt te hebben, of toch niet? Daar zal u geen antwoord op krijgen, want de uitgezette lijnen hierover leiden nergens naartoe. Wat ik wel geleerd heb, is dat het summum van geluk voor een twaalfjarige is om een tongzoen te draaien, omringd door een groep juichende tieners. Bizar … Sympathiek vind ik wel dat dit boek een hoop heisa in bepaalde Nederlandse kringen veroorzaakte, alleen al omwille van de titel (godslastering!) en de tongzoen. En wij die dachten dat onze noord…Lees verder

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties