Boek
Nederlands

Heartbreak hotel

Manon Sikkel (auteur)
+1
Heartbreak hotel
×
Heartbreak hotel Heartbreak hotel

Heartbreak hotel

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Net op het moment dat ze op het punt staat om naar de andere kant van de wereld te verhuizen, ontvangt Isa een berichtje van Tristan. Hij was haar allereerste vriendje, maar verhuisde met zijn moeder naar Spanje. Nu is hij dus terug. Wanneer Isa hem ziet, is ze weer net zo verliefd als toen.
Onderwerp
Verliefd zijn
Extra onderwerp
CHI
Titel
Heartbreak hotel
Auteur
Manon Sikkel
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2013
205 p.
ISBN
9789048817177 (hardback)

Besprekingen

In Heartbreak hotel krijgen we opnieuw de belevenissen van Isa ofte Izzy Love voorgeschoteld. Haar ex-vriendje Tristan Groen is terug in Nederland en vraagt of zij hem wil opzoeken aan zee. Zijn tante runt er een hotel voor mensen met liefdesverdriet: Heartbreak Hotel. Maar liefdesverdriet is het laatste wat Isa heeft, zij wordt namelijk opnieuw helemaal verliefd op Tristan. Ze probeert haar vlam opnieuw voor zich te winnen, maar de knappe Vanessa probeert daar duidelijk een stokje voor te steken. Zij zit voortdurend om Tristans aandacht te vragen en Isa is er ondersteboven van. Ze denkt dat alle hoop verloren is, tot ze op een dag te weten komt dat Vanessa enkel geïnteresseerd is in Tristan omdat hij dure kledij draagt en dure spullen kan kopen. Nu is het aan Isa om Tristan ervan te overtuigen dat zij duizendmaal leuker is dan Vanessa. Er is maar één probleem: Isa’s ouders staan op het punt om naar Nieuw-Zeeland te verhuizen en zij moet mee.
Heartbreak hotel leest…Lees verder
Isa's vroegere vriendje Tristan nodigt Isa uit om hem op zijn tijdelijk adres, het Heartbreak Hotel, te komen opzoeken. Zij is nog steeds verliefd op hem. Tristan heeft echter erg veel oog voor een ander meisje. In het hotel logeren mensen met liefdesverdriet, iets wat soms wel erg wordt aangezet. Ook bij het vriendenclubje waarin Isa wordt opgenomen, gaat de liefde niet altijd naar wens. Maar situaties kunnen veranderen. Problemen kunnen worden opgelost, zeker als je erover praat. Dat geldt ook voor Isa. Die ontdekt dat van gedachten wisselen belangrijk is, zowel thuis als met vrienden. Het taalgebruik is eenvoudig en het verhaal graaft niet diep. Dit maakt het makkelijk leesbaar. De problemen zijn herkenbaar en de sfeer van het verhaal is ondanks alle getob positief. Het boek uit de serie over IzzyLove is heel goed te lezen zonder de vooralgaande verhalen te hebben gelezen. Daarmee staat het boek garant voor een paar uurtjes leesplezier. Vanaf ca. 11 jaar.

Over Manon Sikkel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Manon Sikkel

Manon Sikkel (1965) is journalist, psycholoog en schrijfster van kinderboeken.

Levensloop

Sikkel bracht haar jeugd door in Hilversum, alwaar ze school liep aan het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum. Ze studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook studeerde ze enige tijd aan de London School of Economics.

Als journaliste was en is ze verbonden aan diverse bladen. Naast haar journalistieke activiteiten heeft ze allerlei boeken over uiteenlopende onderwerpen geschreven, zoals over koken, psychologie en interviews. Sinds 2010 legt ze zich vooral toe op het schrijven van kinderboeken. Daarnaast geeft ze les aan de Schrijversvakschool in Amsterdam en is ze columnist van het tijdschrift Tina.

Haar kinderboek Is liefde besmettelijk? door Izzylove is bekroond met de Hotze de Roosprijs 2009 en de Debuutprijs van de Jonge Jury. In 2012 won ze voor het eerst de prijs van de Nederlandse Kinderjury. In 20…Lees verder op Wikipedia