Boek
Nederlands

Het Picasso mysterie

Manon Berns (auteur)

Het Picasso mysterie

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Storm (11) en zijn vriend Jimi vormen de Blockbusters. In het atelier van Storms moeder wordt een schilderij van Picasso gebracht. Als Storm denkt dat er iets niet pluis is, gaan de Blockbusters op onderzoek uit. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Het Picasso mysterie
Auteur
Manon Berns
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2017
179 p.
ISBN
9789020674965 (hardback)

Besprekingen

Storm (11) heeft met zijn beste vriend en buurjongen Jimi een geheime onderzoeksclub: de Blockbusters. Als er een wereldberoemd schilderij van Picasso naar het restauratieatelier van zijn moeder wordt gebracht, vangt Storm een verdacht gesprek op. De man wil 'de dames naar Parijs brengen in plaats van naar Londen' en hij weet dat hij iets tegen de regels doet… Storms hoofd zit vol vragen; een klus voor de Blockbusters. Eerste deel van de reeks 'Blockbusters'*, vlot leesbaar actieverhaal van een debuterende auteur. Het verhaal is opgebouwd uit korte hoofdstukken. De auteur creëert de originele mogelijkheid om door de ogen van de elfjarige Storm te kijken naar de inspirerende wereld van de beeldende kunst. Het geloofwaardige, spannende verhaal met aardig uitgediepte karakters, voert de lezer mee naar Picasso, zijn doek, zijn keuzes en werkzaamheden van kunsthistorici en restauratoren. Achterin informatie over het leven van Picasso en het schilderij en de stroming waar het toe behoort. F…Lees verder

Over Manon Berns

Manon Berns (Nijmegen, 5 december 1969) is een Nederlands kinderboekenschrijver. Haar boeken worden uitgegeven door uitgeverij Kluitman.

Biografie

Berns groeide op in Bergen. Ze behaalde haar vwo-diploma en studeerde daarna Kunst en Kunstbeleid aan de Rijksuniversiteit in Groningen.

Nadat zij in 1991 een reis naar Afrika had gemaakt, begon ze in 1994 met het organiseren van tentoonstellingen van hedendaagse Afrikaanse kunst. In 1996 vestigde zij zich in Maastricht en opende zij haar eigen galerie voor hedendaagse Afrikaanse kunst. In deze periode startte zij ook haar eigen Buro Berns met opdrachtgevers in de culturele wereld.

Tussen 2000 en 2006 kreeg zij samen met haar man vier zonen. Op zoek naar spannende boeken over kunst voor haar zonen ontstond het idee van de Blockbustersserie. In 2015 verscheen het eerste deel in deze serie bij uitgeverij Kluitman: Het Picasso-mysterie. Daarna verschenen Het geheim va…Lees verder op Wikipedia