Boek
Nederlands

Het Kandinsky bedrog

Manon Berns (auteur)
+1
Het Kandinsky bedrog
×
Het Kandinsky bedrog Het Kandinsky bedrog

Het Kandinsky bedrog

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
De moeder van Storm restaureert schilderijen. Als ze beweert dat een beroemd schilderij van Kandinsky een vervalsing is, dreigt er een rechtszaak tegen haar. Storm en zijn mede-Blockbusters Juul en Lara gaan op onderzoek uit. Dat brengt ze helemaal naar Moskou. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra onderwerp
DET, Kandinsky, Vassily
Titel
Het Kandinsky bedrog
Auteur
Manon Berns
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2018
221 p.
ISBN
9789020674989 (hardback)

Besprekingen

Net als in de eerdere delen van de serie 'Blockbusters'* staat in dit vierde deel een beroemd schilderij centraal. Dit keer is dat het 'Schilderij met witte rand' van de Russische schilder Wassily Kandinsky (1866-1944). Is dit kunstwerk een vervalsing of echt, is de vraag die de moeder van Storm, die beroemde schilderijen restaureert, moet zien te bepalen. Storm en Jimi, Juul en Lara, de andere drie Blockbusters, komen haar daarbij te hulp. De schrijfster maakte met deze serie haar debuut als kinderboekenauteur. Zij heeft kennis van zaken door haar studie Kunst en Kunstbeleid. Zij laat werkelijkheid en fantasie door elkaar lopen. In het laatste hoofdstuk geeft zij daar ook uitleg over. Tevens krijgen de lezers ruime informatie over de kunstenaar Kandinsky en zijn schilderijen. De omschrijving 'Dan Brown voor de jeugd' op het omslag is zeker terecht door de spanningsboog en de schrijfstijl. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Manon Berns

Manon Berns (Nijmegen, 5 december 1969) is een Nederlands kinderboekenschrijver. Haar boeken worden uitgegeven door uitgeverij Kluitman.

Biografie

Berns groeide op in Bergen. Ze behaalde haar vwo-diploma en studeerde daarna Kunst en Kunstbeleid aan de Rijksuniversiteit in Groningen.

Nadat zij in 1991 een reis naar Afrika had gemaakt, begon ze in 1994 met het organiseren van tentoonstellingen van hedendaagse Afrikaanse kunst. In 1996 vestigde zij zich in Maastricht en opende zij haar eigen galerie voor hedendaagse Afrikaanse kunst. In deze periode startte zij ook haar eigen Buro Berns met opdrachtgevers in de culturele wereld.

Tussen 2000 en 2006 kreeg zij samen met haar man vier zonen. Op zoek naar spannende boeken over kunst voor haar zonen ontstond het idee van de Blockbustersserie. In 2015 verscheen het eerste deel in deze serie bij uitgeverij Kluitman: Het Picasso-mysterie. Daarna verschenen Het geheim va…Lees verder op Wikipedia