Boek
Nederlands

Het geheim van Monet

Manon Berns (auteur)

Het geheim van Monet

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Storm hoort op een kunstveiling dat er afspraken worden gemaakt over de prijs van een schilderij van Monet. Dat is verboden! Samen met de Blockbusters gaat hij op onderzoek uit. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Het geheim van Monet
Auteur
Manon Berns
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, [2017]
224 p.
ISBN
9789020674972 (hardback)

Besprekingen

Spannend jeugdboek uit de serie 'Blockbusters'* waarin het inventieve vriendenclubje Storm, Jimi, Lara en Juul in een nieuw kunstavontuur verzeild raken. De vrienden proberen een kunstkartel te ontmaskeren, dat dure schilderijen ver onder de prijs opkoopt, waardoor de verkopende partij de dupe wordt en het kartel de winst opstrijkt van doorverkoop. Nu betreft het een schilderij van Monet: ‘Vijver met waterlelies’, maar ook een kistje dat Monet ergens in zijn tuin verborgen moet hebben. De Blockbusters maken bij hun onderzoek gebruik van alle mogelijke moderne hulpmiddelen: appjes & sms’jes, foto’s, bestanden downloaden, intensieve samenwerking, mailverkeer en ze maken reizen tussen Nederland en Parijs. Het verhaal wordt in een vlotte stijl en met veel verbeeldingskracht verteld. Het is doorweven met informatie over Monet en schilderkunst. De auteur is een kunstkenner. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Manon Berns

Manon Berns (Nijmegen, 5 december 1969) is een Nederlands kinderboekenschrijver. Haar boeken worden uitgegeven door uitgeverij Kluitman.

Biografie

Berns groeide op in Bergen. Ze behaalde haar vwo-diploma en studeerde daarna Kunst en Kunstbeleid aan de Rijksuniversiteit in Groningen.

Nadat zij in 1991 een reis naar Afrika had gemaakt, begon ze in 1994 met het organiseren van tentoonstellingen van hedendaagse Afrikaanse kunst. In 1996 vestigde zij zich in Maastricht en opende zij haar eigen galerie voor hedendaagse Afrikaanse kunst. In deze periode startte zij ook haar eigen Buro Berns met opdrachtgevers in de culturele wereld.

Tussen 2000 en 2006 kreeg zij samen met haar man vier zonen. Op zoek naar spannende boeken over kunst voor haar zonen ontstond het idee van de Blockbustersserie. In 2015 verscheen het eerste deel in deze serie bij uitgeverij Kluitman: Het Picasso-mysterie. Daarna verschenen Het geheim va…Lees verder op Wikipedia