Boek
Nederlands

De verborgen dromen van Dalí

Manon Berns (auteur)

De verborgen dromen van Dalí

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Storm en zijn vrienden gaan op vakantie naar Spanje, waar ze logeren in de woonplaats van kunstenaar Salvador Dalí. Algauw stuiten de vrienden op vreemde zaken en besluiten ze op onderzoek uit te gaan. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra onderwerp
DET
Titel
De verborgen dromen van Dalí
Auteur
Manon Berns
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2017
230 p.
ISBN
9789020674958 (hardback) 9789020631852 (hardback)

Besprekingen

Storm (11), Jimi, Lara en Juul gaan met Storms ouders op vakantie naar Spanje, waar ze logeren in de woonplaats van kunstenaar Dalí. Algauw stuiten ze op vreemde zaken: een afgesloten kamer, boten die ‘s nachts uit zicht verdwijnen en een geheimzinnige vrouw die hen tekens lijkt te geven. Storm en zijn vrienden gaan op onderzoek uit. Daarnaast loopt een verhaallijn waarin Storm online wordt gepest met een gefotoshopte foto en daar een creatief antwoord op verzint. Derde, zelfstandig te lezen deel in de serie 'Blockbusters'*, waarin een groep kinderen telkens een mysterie rondom een beroemd kunstwerk oplost. Onderhoudend verteld speurdersverhaal met een educatieve invalshoek; de moeder van Storm is restaurateur van schilderijen. Zodoende komen de kinderen veel met kunst in aanraking en is er steeds iemand in de buurt met veel kennis. Achterin een zwart-witte weergave van het schilderij dat centraal staat in het verhaal en een overzicht van musea waar werk van Dalí te zien is. Tevens ee…Lees verder

Over Manon Berns

Manon Berns (Nijmegen, 5 december 1969) is een Nederlands kinderboekenschrijver. Haar boeken worden uitgegeven door uitgeverij Kluitman.

Biografie

Berns groeide op in Bergen. Ze behaalde haar vwo-diploma en studeerde daarna Kunst en Kunstbeleid aan de Rijksuniversiteit in Groningen.

Nadat zij in 1991 een reis naar Afrika had gemaakt, begon ze in 1994 met het organiseren van tentoonstellingen van hedendaagse Afrikaanse kunst. In 1996 vestigde zij zich in Maastricht en opende zij haar eigen galerie voor hedendaagse Afrikaanse kunst. In deze periode startte zij ook haar eigen Buro Berns met opdrachtgevers in de culturele wereld.

Tussen 2000 en 2006 kreeg zij samen met haar man vier zonen. Op zoek naar spannende boeken over kunst voor haar zonen ontstond het idee van de Blockbustersserie. In 2015 verscheen het eerste deel in deze serie bij uitgeverij Kluitman: Het Picasso-mysterie. Daarna verschenen Het geheim va…Lees verder op Wikipedia