Nadat Dan en zijn vriendin Jody zich ontfermd hebben over de drie geadopteerde kinderen van Dan's overleden broer bemerken ze dat er paranormale gebeurtenissen plaatsvinden in hun huis.
Titel
Scary movie 5
Regisseur
Malcolm D. Lee
Componist
James L. Venable
Acteur
Simon Rex Ashley Tisdale
Taal
Engels
Uitgever
E One, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
ca. 85 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045237639

Besprekingen

Horrorkomedie uit 2013 van Malcolm D. Lee (Soul men). Dan en zijn vriendin Jody ontfermen zich over de drie geadopteerde kinderen van Dan's overleden broer. Ze bemerken al gauw dat er iets vreemds aan de hand is met de kinderen en dat er paranormale gebeurtenissen plaatsvinden in hun huis. Een ingehuurde 'droomextractor' moet een oplossing bieden. In de hoofdrollen Ashley Tisdale (High school musical) en Simon Rex, diverse acteurs spelen 'zichzelf', onder meer Lindsay Lohan, Charlie Sheen en Mike Tyson. De eerste 'Scary movie' dateert uit 2000, evenals de voorgaande delen parodieert dit deel een groot aantal (horror)films, deze keer onder meer Paranormal activity, Mama, Black swan, Inception, Project X, Rise of the planet of the apes en The cabin in the woods. De film is kritisch ontvangen. Anton Slotboom (Algemeen Dagblad 2-5-'13) geeft 2 (van 5) sterren voor een 'flauwe film', met een 'flinterdun verhaaltje' en 'zeer weinig geslaagde grappen'.

Over Malcolm D. Lee

Malcolm D. Lee (New York, 11 januari 1970) is een Amerikaans filmregisseur, scenarioschrijver en producent.

Lee werd geboren in het stadsdeel Queens van de Amerikaanse stad New York. Hij is afgestudeerd aan het Packer Collegiate Institute in Brooklyn en de Universiteit van Georgetown in Washington. Lee regisseerde onder andere de musicalfilm Soul Men met Samuel L. Jackson en Bernie Mac in de hoofdrol en de komische roadmovie Girls Trip met Regina Hall, Queen Latifah, Jada Pinkett Smith en Tiffany Haddish in de hoofdrol. In 1996 won hij op het Palm Springs International ShortFest een Student Award in de categorie beste comedy.

Hij is de neef van filmmaker Spike Lee.

Filmografie

Film

Televisie

Externe link

(en)  Malcolm D. Lee in de Internet Movie D…Lees verder op Wikipedia