Boek
Nederlands

Alles wat rijdt, rolt, vaart en vliegt

Magali Clavelet (illustrator), Marieke Hoogland (vertaler)
+1
Alles wat rijdt, rolt, vaart en vliegt
×
Alles wat rijdt, rolt, vaart en vliegt Alles wat rijdt, rolt, vaart en vliegt

Alles wat rijdt, rolt, vaart en vliegt

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Allerlei rijdende, varende en vliegende voertuigen worden getoond, die terug te vinden zijn in de bijbehorende zoekplaat. Met illustraties in kleur. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.
Titel
Alles wat rijdt, rolt, vaart en vliegt
Illustrator
Magali Clavelet
Vertaler
Marieke Hoogland
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Mes premiers transports à découvrir
Uitgever
Haarlem: Holland, 2015
[28] p. : ill.
ISBN
9789025113049 (hardback)

Besprekingen

Groot hardkartonnen aanwijsprentenboek met ronde hoeken, waarin een diversiteit aan transportmiddelen, ingezet door hulpdiensten, bij beroepsuitoefening, openbaar vervoer en gebruikt bij vrijetijdsbesteding en sport, op kleurrijke, kindvriendelijke wijze verbeeld wordt. De transportmiddelen zijn op grond van overeenkomstige doelen en functies geordend binnen negen thema's. Ook is er aandacht voor bv. bekendste vervoermiddel van enkele landen, enige futuristische transportmiddelen en voertuigen uit het verleden. Aan elk thema zijn twee naast elkaar liggende bladzijden gewijd. Boven aan elke linkerpagina staat het verbeelde thema vermeld met eronder zeven tot twaalf benoemde voertuigen, die ook te vinden zijn op de zoekplaat van het betreffende thema ernaast. Op het voorschutblad staat een aansporing om ook de negen hierop afgebeelde en benoemde figuren te ontdekken op alle grote zoekplaten. Meerdere gebezigde termen kunnen bij de doelgroep nog niet bekend zijn, zoals telescooplader, pa…Lees verder

Alles wat rijdt, rolt, vaart en vliegt

Groot kartonnen prentenboek vol actie voor kinderen die gek zijn van voertuigen. Voertuigen uit alle windstreken komen aan bod. Maar eerst auto's, graafmachines, vliegtuigen, treinen, brandweer- en politieauto's, boten ... Je ontdekt voertuigen van vroeger; het vervoer in de toekomst is echt spectaculair. Samen bekijken, benoemen en aanwijzen is de boodschap. Speurneuzen zullen een aantal figuren ontdekken die telkens terugkeren. De afzonderlijke vervoermiddelen op de linkerpagina's kan je terugzoeken op de grote prenten rechts. Sommige woorden (limousine, camper, tandem, telescooplader, de zodiac, de feloek, de magneetzweeftrein) zijn natuurlijk moeilijk voor de allerkleinsten. Beschouw het maar als een meegroeiboek: naargelang de interesse en de leeftijd van het kind kan je er andere dingen mee doen. De tekeningen ogen nogal banaal en de voertuigen zijn zonder veel perspectief bij elkaar geplaatst.