Boek
Nederlands

Van hel tot hemel

Madina Hamidi (auteur)
+1
Van hel tot hemel
×
Van hel tot hemel Van hel tot hemel

Van hel tot hemel

Genre:
Autobiografie van een jonge Afghaanse vrouw die naar Belgie͏̈ vluchtte en een carrie͏̈re begon als fotomodel en actrice.
Titel
Van hel tot hemel
Auteur
Madina Hamidi
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau/WPG, 2013
261 p.
ISBN
9789022328569 (paperback)

Besprekingen

In deze autobiografie beschrijft een jonge Afghaanse vrouw die nu in België woont, haar leven. Ze vertelt over haar jeugd in Afghanistan, het warme gezin waar in zij opgroeit en hoe het leven verandert na de komst van de Taliban. Na de dood van haar vader en de verdwijning van haar broer vlucht zij met de rest van het gezin naar België. Daar bouwt zij een nieuw bestaan op. Ze studeert hard en gaat aan de slag als model. Dit leidt tot spanningen binnen de familie. Haar Afghaanse achtergrond botst met de levensstijl die zij nastreeft. Ze vertegenwoordigt België bij verschillende missverkiezingen en bouwt aan een carrière in Hollywood. Het verhaal is in de ik-vorm geschreven en weinig genuanceerd. Er is nauwelijks sprake van enige zelfreflectie. Het verhaal wordt grotendeels chronologisch verteld; soms wordt er heen en weer gesprongen in de tijd. In het midden is een fotokatern opgenomen. Toegankelijke, enigszins zwart-witte autobiografie van een jonge vluchtelinge die model en actrice w…Lees verder

Over Madina Hamidi

Madina Hamidi (Kaboel, 15 juni 1987) is een Belgisch model. Ze werd in december 2010 gekroond tot Miss Diamant 2011 en verkozen tot Belgische kandidate voor Miss Earth in 2012.

Biografie

Hamidi werd in 1987 geboren in een gezin met vier zussen en een broer. Nadat haar vader in Kaboel door de Taliban was vermoord en haar broer kort nadien vermist was geraakt, vluchtte Hamidi in 2001 op vijftienjarige leeftijd, na een reeks beproevingen en een omweg langs Rusland, met haar moeder en zussen van Afghanistan naar België. In 2008 verkreeg Hamidi de Belgische nationaliteit.

Miss-verkiezingen

Aan de hogeschool studeerde Hamidi schoonheidsverzorging. Op die manier kwam ze in contact met de modewereld, waarin ze op een dag gevraagd werd om in te vallen voor een model op de catwalk. In december 2010 werd Hamidi tot Miss Diamant 2011 gekroond, na een unanieme beslissing van de jury, iets wat …Lees verder op Wikipedia