Boek
Nederlands

Pootje voor pootje, Pip

Mack (auteur)

Pootje voor pootje, Pip

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Vogeltje Pip wil leren lopen. Alle dieren helpen hem, net zo lang tot het lukt. Vierkant, hardkartonnen prentenboekje met kleurenfoto's van de dieren en tekeningen van Pip. Vanaf ca. 1 jaar.
Onderwerp
Dieren, Lopen
Titel
Pootje voor pootje, Pip / tekst en ill. Mack
Auteur
Mack
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2011
[12] p. : ill.
ISBN
9789044815498 (hardback)

Besprekingen

Vogeltje Pip wil leren lopen. De andere dieren (een koalabeertje, een labradorpup, twee poesjes, drie eendjes, twee eekhoorns en uiteindelijk vier kuikentjes) helpen hem daarbij en vertellen hoe het moet. Als hij valt, beginnen ze gewoon weer opnieuw, net zo lang tot het lukt. Vierkant, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken, vierde deeltje over Pip. Dit deeltje bevat zes spreads met kleurenfoto's van de dieren; ze staan zonder omgeving op een pastelkleurige achtergrond afgebeeld. Het getekende vogeltje Pip staat er steeds in een iets andere houding bij, zich duidelijk inspannend om te leren lopen. De eenvoudige tekst van twee tot drie regels staat in een rustige, duidelijke letter met schreef boven aan de linkerpagina. Origineel, sfeervol en goed geslaagd prentenboek. Vanaf ca. 1 jaar.

Pootje voor pootje Pip

Vogeltje Pip wil graag leren lopen. Dat is niet zo makkelijk. Hij krijgt hulp en aanmoedigingen van verschillende dieren: koalabeer, hondje, poesjes, eendjes, eekhoorntjes en kuikentjes. Koala zegt hem dat hij eerst moet staan. De hond geeft de raad om dan één pootje vooruit te zetten. De poesjes vertellen hem dat hij nu het andere  pootje moet verzetten. De eendjes verwittigen Pip net op tijd, maar toch valt hij. De eekhoorns moedigen hem aan om opnieuw te beginnen. Als Pip er in slaagt om te stappen zonder te vallen, krijgt hij felicitaties van de kuikens. Ze vinden hem een knappe vogel.
Vierkant hardkartonnen prentenboek met afgeronde hoekjes. Dit is deel vier uit de reeks over Pip. In dit boekje zien we op elke dubbele pagina foto's van dieren op een vlakke, pastelkleurige achtergrond. Pip zelf is getekend. Hoewel Pip in weinig lijnen is weergegeven valt er toch veel van het figuurtje af te lezen. Je ziet werkelijk in de tekeningen hoeveel moeite het Pip kost om te leren lop…Lees verder

Over Mack

Mack kan verwijzen naar:

  • Mack Trucks
  • Craig Mack (1971–2018), een Amerikaanse rapper
  • Reinhold Mack, een Duitse platenproducer en engineer
  • MACK Rides, een Duitse producent van pretparkattracties
  • Mack (bier), Noors biermerk.


Lees verder op Wikipedia