In de stad Aalst pleegt een onbekend persoon een aantal gruwelijke misdaden die geïnspireerd zijn op de tien geboden. De oudere politie-inspecteur Peter Devriendt wordt op de zaak gezet, samen met de jonge ambitieuze Vicky Degraeve.
Titel
13 geboden
Regisseur
Maarten Moerkerke
Acteur
Dirk Van Dijck Marie Vinck
Componist
Marc Bonne
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Dertien geboden
Uitgever
Segunda, 2018
5 dvd-video's
Oorspr. opname
2018
Speelduur
650 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands, audiodescriptie in het Nederlands Ondertiteling: Nederlands
EAN
5413952194058

Besprekingen

Belgische politieserie uit 2018, geregisseerd door Maarten Moerkerke (Verborgen verlangen; Zoen stad) met in de hoofdrollen Marie Vinck (De kus; De Rodenburgs) en Dirk Van Dijck (Eigen kweek; Bevergem). In de Vlaamse stad Aalst pleegt een onbekend persoon een aantal gruwelijke misdaden die geïnspireerd zijn op de tien geboden. Politie-inspecteur Peter Devriendt wordt op de zaak gezet, een oudere man die een jaar met een burn-out thuis heeft gezeten. Hij krijgt hulp van Vicky Degraeve, een jonge ambitieuze agente die een tijd gewerkt heeft bij een elite-eenheid maar dat werk is na een ernstig auto-ongeluk te zwaar voor haar. De dader die zich ‘Mozes’ noemt, lijkt een spel met de politie te spelen. Intussen wint hij aan sympathie bij het publiek. Pieter Dumon (demorgen.be) ziet ‘Een bij elkaar gepikt scenario, een overdosis clichés en acteurs die lang niet allemaal op niveau acteren.’ En tegelijkertijd noemt hij het een spannende serie, met veel sfeer waardoor je toch blijft kijken.

Over Maarten Moerkerke

Maarten Moerkerke is een Vlaams televisieregisseur.

Voor D&D Productions startte hij als televisieregisseur en verfilmde hij 48 episodes van Wittekerke tussen 1995 en 1999. Van 2000 tot 2004 regisseerde hij voor 3Keys en televisiezender Canvas de Patrick De Witte-televisieseries Spike, Kijk eens op de doos, De Vloek van Vlimovost en De Perfecte Moord. Voor Studio-A werkte hij als regisseur van 2009 tot 2011 mee aan meerdere afleveringen van Zone Stad uit het vijfde seizoen en het begin van het zesde seizoen van de vtm televisieserie. Voor Menuet van Dirk Impens regisseerde hij de vtm televisieseries Deadline 14/10 uit 2012, Ontspoord uit 2013 (samen met Jakob Verbruggen), Deadline 25/5 uit 2014, Coppers uit 2016 en 13 Geboden en De Bende van Jan de Lichte, beide uit 2017.

In 2017 regisseerde hij Verborgen Verlangen (remake van Nederlandse film Het Verlangen), met Astrid Coppens in de hoofdrol van Schoenenverkoopster die zich laat overtuigen door twee malafi…Lees verder op Wikipedia