Boek
Nederlands

SOS kinderboerderij

SOS kinderboerderij

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Lander en zijn zus Stéphanie sluiten vriendschap met Lotte, de dochter van de eigenaar van een kinderboerderij. Samen gaan ze op onderzoek uit wanneer er schapen verdwijnen. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Boerderijen, Diefstal
Titel
SOS kinderboerderij
Auteur
Maarten Jagermeester
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2000
78 p.
ISBN
90-02-20969-X

Besprekingen

Lander en Stéphanie komen, middels een gevonden hond Prins, terecht op kinderboerderij 'De Wolletjesweide'. Daar sluiten ze vriendschap met Lotte de dochter van de eigenaar. Samen ontrafelen ze het mysterie van de verdwenen schapen. De harde kaft heeft een vrolijke tekening van een figuur die schapen roze verft. De schrijver is een Vlaamse dierenarts: dieren spelen een belangrijke rol in z'n boeken, alhoewel het verhaal niet 'medisch' getint is. De overzichtelijk gedrukte tekst is verdeeld in veertien hoofdstukken van drie à acht bladzijden, prettig voor niet zo vlotte lezers, en aangevuld met enkele zwart-witillustraties in dezelfde cartoonachtige stijl als de cover. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Maarten Jagermeester

CC BY 2.5 nl - Foto van/door Koen Broos, huisfotograaf

Maarten Jagermeester (Herentals, 2 augustus 1951), een pseudoniem van Frans Van Tendeloo, is een Vlaams schrijver en dierenarts.

Maarten is opgegroeid op een boerderij en omdat hij zoveel van dieren hield, is hij dierenarts geworden. Het schrijven was eerst een hobby, maar ondertussen heeft hij toch al meer dan twintig boeken neergepend. Jagermeester (een afleiding van de bessenlikeur Jägermeister) had ook jarenlang een vaste rubriek in het hondentijdschrift Woef.

Zijn boeken gaan steeds over het welzijn van dieren. Zijn inspiratie haalt hij telkens uit voorvallen die in zijn praktijk gebeuren. Jagermeesters boeken bevatten veel afwisseling; telkens weet hij de dieren en hun gewoontes zeer treffend en in een jeugdige taal in beeld te brengen. De auteur vindt humor in zijn werk erg belangrijk. Toch schrikt hij er niet voor terug om ook ernstigere thema's - zoals proeven op dieren - in zijn werk aan bod te laten komen. Tot 2012 schreef hij vooral …Lees verder op Wikipedia