Boek
Nederlands

Slenter

Maarten Jagermeester (auteur), Ellen Cornelis (illustrator)
Jasmine, de dochter van een dierenarts, (ik-figuur) doet haar best om het paard Slenter een fijne oudedag te bezorgen, maar niet iedereen is even lief voor het dier. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Slenter / Maarten Jagermeester ; ill. Ellen Cornelis
Auteur
Maarten Jagermeester
Illustrator
Ellen Cornelis
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2006
170 p. : ill.
ISBN
90-223-1987-3

Besprekingen

De reeks 'Dieren bij de dokter' van Maarten Jagermeester hoeft bij nauwelijks nog voorgesteld te worden. Telkens weet deze auteur/veearts een boeiend, grappig of spannend verhaal te vertellen. Ook deze keer slaagt hij daarin met dit verhaal waarin de vriendschap tussen een paard en een verwaarloosde straathond centraal staat.
De bejaarde vrouw Erna wil graag een hond. Het asiel weigert echter de adoptie, omdat Erna veel te oud is. Na de tussenkomst van de dierenarts en zijn dochter Jasmine mag Erna toch een hond mee naar huis nemen. Het beest, Hutsekluts genaamd, is behoorlijk lelijk en heeft heel wat verzorging nodig. Gelukkig kan de dierenarts hierbij een handje helpen. Eenmaal terug de oude, blijkt Hutsekluts snel bevriend te worden met het oude trekpaard Slenter. Maar niet iedereen heeft de beste bedoelingen met deze dieren. Zo is er Wouter, een klasgenoot van Jasmine. Hij is verantwoordelijk voor de verzorging van Slenter, omdat zijn opa deze taak niet meer aankan. Wouter nee…Lees verder
Vierde op zichzelf te lezen deel uit de serie 'Dieren bij de dokter'. Jasmine, een jonge puber, is de dochter van de dierenarts. Ditmaal zorgt ze voor Slenter, een bejaard trekpaard, en diens beste maatje Hutsekluts, de liefste, maar lelijkste hond ter wereld. Slenter geniet van haar welverdiende oude dag, totdat een aantal vervelende jongens een clubhuis begint vlakbij de weide van het dier. Jasmine probeert in te grijpen, maar zonder slag of stoot gaat dat niet; niet iedereen blijkt even dol te zijn op beesten. Vlotgeschreven verhaaltje dat bij vlagen best spannend is. De schrijver is in het dagelijks leven dierenarts, wat duidelijk blijkt uit de vele interessante details die het verhaal rijk is. De stijl is kort en duidelijk met Jasmine als ik-verteller. Grappige, zwart-witte cartoons laten het verhaal nog meer leven. Voor dierenliefhebbers vanaf ca. 9 jaar.

Over Maarten Jagermeester

CC BY 2.5 nl - Foto van/door Koen Broos, huisfotograaf

Maarten Jagermeester (Herentals, 2 augustus 1951), een pseudoniem van Frans Van Tendeloo, is een Vlaams schrijver en dierenarts.

Maarten is opgegroeid op een boerderij en omdat hij zoveel van dieren hield, is hij dierenarts geworden. Het schrijven was eerst een hobby, maar ondertussen heeft hij toch al meer dan twintig boeken neergepend. Jagermeester (een afleiding van de bessenlikeur Jägermeister) had ook jarenlang een vaste rubriek in het hondentijdschrift Woef.

Zijn boeken gaan steeds over het welzijn van dieren. Zijn inspiratie haalt hij telkens uit voorvallen die in zijn praktijk gebeuren. Jagermeesters boeken bevatten veel afwisseling; telkens weet hij de dieren en hun gewoontes zeer treffend en in een jeugdige taal in beeld te brengen. De auteur vindt humor in zijn werk erg belangrijk. Toch schrikt hij er niet voor terug om ook ernstigere thema's - zoals proeven op dieren - in zijn werk aan bod te laten komen. Tot 2012 schreef hij vooral …Lees verder op Wikipedia

Suggesties