Boek
Nederlands

Ozzie, de reddingshond

+1
Ozzie, de reddingshond
×
Ozzie, de reddingshond Ozzie, de reddingshond

Ozzie, de reddingshond

Genre:
Een zwarte labrador ontwikkelt zich met hulp van zijn baas en diens team tot een reddingshond met internationale faam.
Onderwerp
Honden, Dieren, Mens en dier
Extra onderwerp
WAA, Dierenverhalen, Waar gebeurd
Titel
Ozzie, de reddingshond
Auteur
Maarten Jagermeester
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Linkeroever, 2013
234 p.
ISBN
9789057205019 (paperback)

Besprekingen

Ozzie is een zwarte labrador die zich ontwikkelt tot reddingshond met internationale faam. Zijn begeleider en liefdevolle baas Thomas is sergeant en instructeur bij de Vlaamse brandweer en traint Ozzie, die ingezet wordt om vermiste, verongelukte en levende mensen die onder het puin bedolven zijn en drenkelingen in het water op te sporen. Zo helpen baas en hond o.a. met het Vlaamse B-Fast team speuren naar overlevenden na de verwoestende aardbeving in Haïti, waarbij Ozzie's uitstekende speurneus hen niet in de steek laat. De auteur beschrijft naast de heldendaden van Ozzie, de liefde tussen hond en baas en de andere gezinsleden en de vriendschap van drie vrienden, allen baas en begeleider van een reddingshond. Het ontroerende verhaal is op waargebeurde feiten gebaseerd. De Vlaamse auteur is in het dagelijks leven dierenarts en is daarnaast schrijver van jeugdboeken, waarin dier en mens de hoofdrol spelen. Kleine druk.

Over Maarten Jagermeester

CC BY 2.5 nl - Foto van/door Koen Broos, huisfotograaf

Maarten Jagermeester (Herentals, 2 augustus 1951), een pseudoniem van Frans Van Tendeloo, is een Vlaams schrijver en dierenarts.

Maarten is opgegroeid op een boerderij en omdat hij zoveel van dieren hield, is hij dierenarts geworden. Het schrijven was eerst een hobby, maar ondertussen heeft hij toch al meer dan twintig boeken neergepend. Jagermeester (een afleiding van de bessenlikeur Jägermeister) had ook jarenlang een vaste rubriek in het hondentijdschrift Woef.

Zijn boeken gaan steeds over het welzijn van dieren. Zijn inspiratie haalt hij telkens uit voorvallen die in zijn praktijk gebeuren. Jagermeesters boeken bevatten veel afwisseling; telkens weet hij de dieren en hun gewoontes zeer treffend en in een jeugdige taal in beeld te brengen. De auteur vindt humor in zijn werk erg belangrijk. Toch schrikt hij er niet voor terug om ook ernstigere thema's - zoals proeven op dieren - in zijn werk aan bod te laten komen. Tot 2012 schreef hij vooral …Lees verder op Wikipedia