Boek
Nederlands

Met de dierenarts op stap : omnibus

Met de dierenarts op stap : omnibus

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Daphne vertelt over de dingen die ze samen met haar vader, een dierenarts, met dieren en mensen meemaakt. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Dierenartsen
Extra onderwerp
Dierenverzorging, verhalen
Titel
Met de dierenarts op stap : omnibus
Auteur
Maarten Jagermeester
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Manteau, 2005
407 p.
ISBN
90-223-1927-X

Besprekingen

Daphne is een gewoon meisje dat gewone dingen meemaakt. Haar vader is dierenarts; vaak mag ze mee op huisbezoek. Later wil ze ook dierenarts worden, dus ze kijkt haar ogen uit. De auteur laat in zijn verhalen ook scherp de kleine kantjes van mensen zien. Gierige yuppen, bedriegers die de verzekering willen oplichten, koppige boeren, verdrietige dametjes die hun huisdier niet kunnen missen... allemaal komen ze aan bod. Aan het taalgebruik merk je dat Jagermeester een Vlaming is. Zo is de auto omnium verzekerd en wordt er met een GSM gebeld. Toch lopen de verhalen vlot genoeg, zodat dit niet storend zal werken. De auteur is zelf dierenarts, wat zorgt voor een correcte weergave van feiten. Hij schrijft, zonder zijn lezers te betuttelen, over een onderwerp dat veel kinderen boeit. Bundeling van eerder vier afzonderlijk verschenen boeken, voorzien van grappige zwartwitillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Maarten Jagermeester

CC BY 2.5 nl - Foto van/door Koen Broos, huisfotograaf

Maarten Jagermeester (Herentals, 2 augustus 1951), een pseudoniem van Frans Van Tendeloo, is een Vlaams schrijver en dierenarts.

Maarten is opgegroeid op een boerderij en omdat hij zoveel van dieren hield, is hij dierenarts geworden. Het schrijven was eerst een hobby, maar ondertussen heeft hij toch al meer dan twintig boeken neergepend. Jagermeester (een afleiding van de bessenlikeur Jägermeister) had ook jarenlang een vaste rubriek in het hondentijdschrift Woef.

Zijn boeken gaan steeds over het welzijn van dieren. Zijn inspiratie haalt hij telkens uit voorvallen die in zijn praktijk gebeuren. Jagermeesters boeken bevatten veel afwisseling; telkens weet hij de dieren en hun gewoontes zeer treffend en in een jeugdige taal in beeld te brengen. De auteur vindt humor in zijn werk erg belangrijk. Toch schrikt hij er niet voor terug om ook ernstigere thema's - zoals proeven op dieren - in zijn werk aan bod te laten komen. Tot 2012 schreef hij vooral …Lees verder op Wikipedia