Boek
Nederlands

Iowa, het tweelingveulen

Maarten Jagermeester (auteur), Ellen Cornelis (illustrator)
+1
Iowa, het tweelingveulen
×
Iowa, het tweelingveulen Iowa, het tweelingveulen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Jasmine, de dochter van een dierenarts, zorgt voor twee veulens nadat hun moeder bij de geboorte is gestorven. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Iowa, het tweelingveulen
Auteur
Maarten Jagermeester
Illustrator
Ellen Cornelis
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2006
160 p. : ill.
ISBN
9789022319727 (hardback)

Besprekingen

Derde deeltje uit de serie ‘Dieren bij de dokter’. Eerder verschenen ‘Fonkel’ en ‘Fattie’*. In dit deel ontfermt dierenartsdochter Jasmine zich over de tweelingveulens Iowa en Kiowa. Hun moeder is bij de geboorte gestorven. Dankzij het doorzettingsvermogen van Jasmine overleven de veulens. Jasmine mag Iowa houden, Kiowa gaat terug naar de eigenaar. Maar vlakbij Kiowa woont een gevaarlijke herdershond. Jasmine laat echter zien dat ze een echte dochter van een dierenarts is. Dierenliefhebbers zullen genieten van dit verhaal dat met kennis van zaken is geschreven; de auteur is dierenarts. Veel vaart en humor, afgewisseld met de juiste dosis aan drama. De titel suggereert dat het verhaal alleen over Iowa gaat, maar beide veulens hebben een even grote rol. Met stripachtige zwart-witillustraties die goed bij de sfeer van het verhaal passen. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Maarten Jagermeester

CC BY 2.5 nl - Foto van/door Koen Broos, huisfotograaf

Maarten Jagermeester (Herentals, 2 augustus 1951), een pseudoniem van Frans Van Tendeloo, is een Vlaams schrijver en dierenarts.

Maarten is opgegroeid op een boerderij en omdat hij zoveel van dieren hield, is hij dierenarts geworden. Het schrijven was eerst een hobby, maar ondertussen heeft hij toch al meer dan twintig boeken neergepend. Jagermeester (een afleiding van de bessenlikeur Jägermeister) had ook jarenlang een vaste rubriek in het hondentijdschrift Woef.

Zijn boeken gaan steeds over het welzijn van dieren. Zijn inspiratie haalt hij telkens uit voorvallen die in zijn praktijk gebeuren. Jagermeesters boeken bevatten veel afwisseling; telkens weet hij de dieren en hun gewoontes zeer treffend en in een jeugdige taal in beeld te brengen. De auteur vindt humor in zijn werk erg belangrijk. Toch schrikt hij er niet voor terug om ook ernstigere thema's - zoals proeven op dieren - in zijn werk aan bod te laten komen. Tot 2012 schreef hij vooral …Lees verder op Wikipedia

Suggesties