Boek
Nederlands

Bulldozer

Maarten Jagermeester (auteur), Tom Goovaerts (illustrator)
Sally, het zusje van Charlie Brown, is op zoek naar een kerstboom voor Snoopy. Prentenboek met paginagrote illustraties in vrolijke kleuren en een korte tekst. Vanaf ca. 6 jaar.
Extra onderwerp
honden
Titel
Bulldozer
Auteur
Maarten Jagermeester
Illustrator
Tom Goovaerts
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2002
107 p. : ill.
ISBN
9789045900018

Besprekingen

Sally, het jongere zusje van Charlie Brown, wil graag een kerstboom voor Snoopy, maar zij weet niet hoe zij er een om moet hakken. Zij vindt een boom die omvalt in de tuin van de buren en neemt die mee. De buurjongen wordt boos en wil zijn boom terug. Prentenboek over het bekende stripfiguurtje. De tekst is verwerkt in een groot lettertype, de illustraties zijn paginagroot. De figuren zijn fel gekleurd en afgewerkt met een dikke zwarte rand. Het boek heeft een harde kaft, voorzien van een leuke illustratie. Voor- en achterop staan op de binnenkant van de kaft kleine tekeningen van de "Charlie Brown" figuurtjes. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Maarten Jagermeester

CC BY 2.5 nl - Foto van/door Koen Broos, huisfotograaf

Maarten Jagermeester (Herentals, 2 augustus 1951), een pseudoniem van Frans Van Tendeloo, is een Vlaams schrijver en dierenarts.

Maarten is opgegroeid op een boerderij en omdat hij zoveel van dieren hield, is hij dierenarts geworden. Het schrijven was eerst een hobby, maar ondertussen heeft hij toch al meer dan twintig boeken neergepend. Jagermeester (een afleiding van de bessenlikeur Jägermeister) had ook jarenlang een vaste rubriek in het hondentijdschrift Woef.

Zijn boeken gaan steeds over het welzijn van dieren. Zijn inspiratie haalt hij telkens uit voorvallen die in zijn praktijk gebeuren. Jagermeesters boeken bevatten veel afwisseling; telkens weet hij de dieren en hun gewoontes zeer treffend en in een jeugdige taal in beeld te brengen. De auteur vindt humor in zijn werk erg belangrijk. Toch schrikt hij er niet voor terug om ook ernstigere thema's - zoals proeven op dieren - in zijn werk aan bod te laten komen. Tot 2012 schreef hij vooral …Lees verder op Wikipedia