Boek
Nederlands

Eindelijk thuis : roman

Lynn Austin (auteur), Lia Van Aken (vertaler)
Na de dood van hun ouders vertrekken drie Zweedse zusjes in 1897 naar de Verenigde Staten om daar een nieuwe toekomst op te bouwen.
Titel
Eindelijk thuis : roman
Auteur
Lynn Austin
Vertaler
Lia Van Aken
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Until we reach home
Uitgever
Kampen: Voorhoeve, 2009
462 p.
ISBN
9789029718998 (paperback)

Besprekingen

Na de dood van hun ouders vertrekken de drie Zweedse zusjes, Elin (19), Kirsten (18) en Sofia (15), naar Amerika om daar een nieuwe toekomst op te bouwen. Na een reis die alles behalve gemakkelijk is, komen ze in het land van de mooie dromen en de nieuwe kansen aan. Maar ook hier krijgen ze te maken met tegenslag. Daarnaast blijkt dat de zussen geheimen voor elkaar hebben die ze niet delen. Wat hen bij hun zoektocht naar een ‘thuis’ overeind houdt, is hun liefde voor elkaar en hun grote Godsvertrouwen. Het verhaal speelt zich af in het jaar 1897. De karaktertekeningen zijn goed uitgewerkt waardoor de verschillen tussen de zusjes duidelijk naar voren komen. De auteur weet de geschiedenis zo te vertellen dat de lezer het gevoel heeft een vierde zus te zijn. Het verhaal is door de vlotte schrijfstijl makkelijk leesbaar. De Amerikaanse schrijfster kreeg al enkele keren de Christy Award, een prijs voor christelijke fictie. Voor een grote lezerskring. Paperback, kleine druk.

Over Lynn Austin

Lynn Austin (Florida, 1949) is een Amerikaanse schrijfster van christelijke romans. Veel van haar boeken zijn ook in het Nederlands vertaald. Met op dat moment 250.000 verkochte boeken was zij in 2008 de 'best verkopende auteur op de christelijke markt' in Nederland, en in augustus 2004 stonden vier boeken van Austin in de 'boekentoptien fictie' van het Reformatorisch Dagblad.

Austin groeide op als dochter van een bibliothecaresse. Ze las veel maar miste naar eigen zeggen God en het geloof in de boeken die ze las. Het verschijnen van de serie Zion Chronicles van Bodie Thoene was voor haar de aanleiding om zelf te gaan schrijven. In 1995 werd haar eerste roman gepubliceerd. Enkele van haar boeken zijn bijbels-historische romans en veel andere van haar boeken zijn als historische fictie te beschrijven, en spelen zich bijvoorbeeld af ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog. Ze richt zich in haar werk niet specifiek op een vrouwelijk publiek, maar het is wel die g…Lees verder op Wikipedia