Boek
Nederlands

Eigen wegen : roman

Lynn Austin (auteur), Roelof Posthuma (vertaler)
Het leven van vier Amerikaanse vrouwen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Extra onderwerp
Vriendschap ; vrouwen
Titel
Eigen wegen : roman
Auteur
Lynn Austin
Vertaler
Roelof Posthuma
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A woman's place
Uitgever
Utrecht: Kok, 2018
536 p.
ISBN
9789043530156 (paperback)

Besprekingen

Jean (bijna student), Helen (vrijgezelle lerares), Ginny (huisvrouw) en Rosa (inwonende Italiaanse schoondochter) zijn vier vrouwen, die op een scheepswerf gaan werken. Het is 1941, en Amerika is bij de Tweede Wereldoorlog betrokken na de aanval op Pearl Harbor. Het thuisfront vervangt de mannen die in dienst zijn. Tussen de vrouwen ontstaat een hechte vriendschap. Maar het is ook het begin van een persoonlijke emancipatie(strijd), die de auteur tot in details tekent. Met dezelfde precisie, via voorvallen in het dagelijks leven, legt zij de nog heersende rassendiscriminatie bloot. De roman, steeds vanuit een wisselend perspectief van de vier protagonisten beschreven, spint je in het web van hun levens, en weet sterk te ontroeren. Flashbacks bieden zicht op hun achtergrond.

Over Lynn Austin

Lynn Austin (Florida, 1949) is een Amerikaanse schrijfster van christelijke romans. Veel van haar boeken zijn ook in het Nederlands vertaald. Met op dat moment 250.000 verkochte boeken was zij in 2008 de 'best verkopende auteur op de christelijke markt' in Nederland, en in augustus 2004 stonden vier boeken van Austin in de 'boekentoptien fictie' van het Reformatorisch Dagblad.

Austin groeide op als dochter van een bibliothecaresse. Ze las veel maar miste naar eigen zeggen God en het geloof in de boeken die ze las. Het verschijnen van de serie Zion Chronicles van Bodie Thoene was voor haar de aanleiding om zelf te gaan schrijven. In 1995 werd haar eerste roman gepubliceerd. Enkele van haar boeken zijn bijbels-historische romans en veel andere van haar boeken zijn als historische fictie te beschrijven, en spelen zich bijvoorbeeld af ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog. Ze richt zich in haar werk niet specifiek op een vrouwelijk publiek, maar het is wel die g…Lees verder op Wikipedia