Boek
Nederlands

Bevrijdend licht : roman

Lynn Austin (auteur), P.J. De Gier (vertaler)
In het zuiden van de VS zet een jonge vrouw zich rond 1860 in voor de afschaffing van de slavernij.
Titel
Bevrijdend licht : roman
Auteur
Lynn Austin
Vertaler
P.J. De Gier
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Candle in the darkness
Uitgever
Kampen: Voorhoeve, 2003
487 p.
ISBN
90-297-1742-4

Besprekingen

Een jonge vrouw zet zich rond 1853 in Richmond, in het zuiden van de VS, in voor de afschaffing van de slavernij. Dat levert haar veel strijd op. Als de burgeroorlog uitbreekt tussen de noordelijke staten, waar de slavernij al is afgeschaft, en de zuidelijke, geeft dat haar veel tweestrijd. Deze strijd om land en liefde en wat God van haar vraagt, wordt prachtig beschreven. Een zeer gevoelig en persoonlijk geschreven prot.-chr. verhaal dat zeer zeker tot ieders verbeelding zal spreken. Auteur heeft meer titels op haar naam staan, zoals Eva's dochters* en Toevlucht**. Een dikke paperbackuitgave met foto-illustratie op omslag. Rustige bladspiegel, kleine druk.

Over Lynn Austin

Lynn Austin (Florida, 1949) is een Amerikaanse schrijfster van christelijke romans. Veel van haar boeken zijn ook in het Nederlands vertaald. Met op dat moment 250.000 verkochte boeken was zij in 2008 de 'best verkopende auteur op de christelijke markt' in Nederland, en in augustus 2004 stonden vier boeken van Austin in de 'boekentoptien fictie' van het Reformatorisch Dagblad.

Austin groeide op als dochter van een bibliothecaresse. Ze las veel maar miste naar eigen zeggen God en het geloof in de boeken die ze las. Het verschijnen van de serie Zion Chronicles van Bodie Thoene was voor haar de aanleiding om zelf te gaan schrijven. In 1995 werd haar eerste roman gepubliceerd. Enkele van haar boeken zijn bijbels-historische romans en veel andere van haar boeken zijn als historische fictie te beschrijven, en spelen zich bijvoorbeeld af ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog. Ze richt zich in haar werk niet specifiek op een vrouwelijk publiek, maar het is wel die g…Lees verder op Wikipedia