Boek
Nederlands
Wyns’ vertelling, gebaseerd op de sterkste stadslegendes, neemt een loopje met uw verbeelding, verleidt en misleidt u en beloont u met een verrassend einde. Zijn eerste bundel bewees het meteen: de magie van de meester werkt ook op papier. Luk Wyns in boekvorm staat als een huis. Zijn verhaal leest snel en vlot, Wyns’ stijl is soepel en vaardig. Gebaseerd op de sterkste stadslegendes nemen Wyns’
Extra onderwerp
verhalen
Titel
Hebben is hebben
Auteur
Luk Wyns
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2003
163 p.
ISBN
90-223-1784-6

Besprekingen

De sterke verhalen van Luk Wyns zijn inderdaad straffe kost. In de doorsnee dorpeling, iemand die jij en ik dagelijks kruisen op de stoep, blijken niet vermoede eigenschappen te huizen. Homo homine lupus est. Het lot wandelt over kronkelige paden. Deze twee zinssneden vatten dit derde deel van Wyns' sterke verhalen perfect samen. Hebben is hebben, maar krijgen is de kunst. En om te verkrijgen wat ze willen hebben, deinzen de hoofdrolspelers voor niets terug. Fraai is het allemaal niet.

Luk Wyns toont zich een rake observator. Hij meet zijn protagonisten erg herkenbare trekjes aan die hij met een humoristische saus overgiet waardoor een gerecht ontstaat dat smakelijk oogt, maar smaakt als een in vitriool gedoopte, belegen schotel.

Nancy Mestdagh wil carrière maken in de showbizz en schrijft zich tegen de zin van vader, commissaris bij de politie, in aan de Vlaamse Showbizzschool te Oostende. Ze kan geen noot zingen, heeft geen greintje talent, maar ziet er goed uit. Meer …Lees verder

Over Luk Wyns

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Filip Naudts

Luc Caroline Arthur "Luk" Wyns (Merksem, 23 januari 1959) is een Belgisch scenarist, acteur, auteur en regisseur. Hij studeerde in 1981 af aan de Studio Herman Teirlinck.

Televisie

Wyns werd begin jaren 90 bij het grote publiek bekend met de Vlaamse sitcom Familie Backeljau, geschreven door Wyns zelf en waarbij hij twee hoofdrollen voor zijn rekening nam. De serie liep van 1994 tot 1997 op VTM en werd meer dan 15 maal heruitgezonden.

Andere series van Wyns' hand zoals onder andere Oei!, De Wet van Wyns en Sterke verhalen werden uitgezonden op de VRT.

Als acteur had Wyns hoofdrollen in Langs de Kade (VRT), Coppers (VTM), Gevoel voor tumor (VRT) en Glad ijs (Streamz).

In de serie Matroesjka's vertolkte Wyns een van de hoofdrollen van bendelid en vrouwenhandelaar Eddy Stoefs. Ook in het tweede seizoen speelde Wyns een van de hoofdrollen.

Wyn…Lees verder op Wikipedia