Boek
Nederlands

Eva Kodaly's obsessie

Luk Wyns (auteur)
Titel
Eva Kodaly's obsessie
Auteur
Luk Wyns
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2003
142 p.
Aantekening
Eerder uitgeg. o.d.t. Sterke verhalen en schaamteloze vertellingen
ISBN
90-022-0987-8

Besprekingen

De titel van deze bundel verwijst naar de theatersolo's van de auteur, die vrij gunstige recensies kregen. Hij ging op zoek naar een aantal onwaarschijnlijke verhalen waarvan men met klem beweert dat ze echt gebeurd zouden zijn en bracht die samen in pittige vertelshows. In deze bundel vindt de lezer er een 17-tal terug. De inhoud is verscheiden: grappige, griezelige, erotische en haast altijd spannende vertellingen wisselen elkaar af in een stevig ritme, dat refereert aan zijn optredens. Geen grote literatuur, wat ook niet de bedoeling was. Wel entertainment pur sang door een verteller die de onverwachte pointe meestal op het juiste moment situeert. Een leuk nachtkastboekje om met mondjesmaat van te proeven. [Manu Manderveld]

Over Luk Wyns

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Filip Naudts

Luc Caroline Arthur "Luk" Wyns (Merksem, 23 januari 1959) is een Belgisch scenarist, acteur, auteur en regisseur. Hij studeerde in 1981 af aan de Studio Herman Teirlinck.

Televisie

Wyns werd begin jaren 90 bij het grote publiek bekend met de Vlaamse sitcom Familie Backeljau, geschreven door Wyns zelf en waarbij hij twee hoofdrollen voor zijn rekening nam. De serie liep van 1994 tot 1997 op VTM en werd meer dan 15 maal heruitgezonden.

Andere series van Wyns' hand zoals onder andere Oei!, De Wet van Wyns en Sterke verhalen werden uitgezonden op de VRT.

Als acteur had Wyns hoofdrollen in Langs de Kade (VRT), Coppers (VTM), Gevoel voor tumor (VRT) en Glad ijs (Streamz).

In de serie Matroesjka's vertolkte Wyns één van de hoofdrollen van bendelid en vrouwenhandelaar Eddy Stoefs. Ook in het tweede seizoen speelde Wyns één van de hoofdrollen.

Wyn…Lees verder op Wikipedia