Boek
Nederlands

Tok tok tok : tellen met Muis

Lucy Cousins (auteur)
+1
Tok tok tok : tellen met Muis
×
Tok tok tok : tellen met Muis Tok tok tok : tellen met Muis

Tok tok tok : tellen met Muis

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Muis helpt Mama Kip zoeken naar haar kuikentjes. Zitten ze soms in de stal, of in de kruiwagen? Kijk maar achter de flapjes en tel mee. Prentenboek met eenvoudige zwartomlijnde tekeningen in heldere kleuren en flapjes. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Tellen
Extra onderwerp
Zoekboeken, prentenboeken
Titel
Tok tok tok : tellen met Muis
Auteur
Lucy Cousins
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Cluck, cluck, cluck, count with Maisy
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2015
[28] p. : ill.
ISBN
9789025866594 (hardback)

Besprekingen

Het is bedtijd op de boerderij. Muis helpt Mama Kip bij het zoeken naar haar tien kuikentjes. Groot prentenboek met twee afgeronde hoeken en kleurplaatachtige prenten over enkele en dubbele pagina's met flapjes; een enkele tekstregel is toegevoegd in handgeschreven, grote losse letters. De illustraties zijn in de bekende stijl van de Muis-boeken, met egale vlakken in primaire en secundaire kleuren binnen levendige, dikke zwarte contourlijnen. De kuikentjes worden om de beurt gevonden op plekjes zoals een stal, een appelboom of hooiberg waar tevens andere dieren aanwezig zijn; ze zitten verstopt achter flapjes die naar opzij of omhoog moeten worden gevouwen. De combinatie van natuurgetrouwe en niet-natuurgetrouwe weergave van de dieren kan voor jonge peuters verwarrend zijn met het oog op een eerste beeldvorming. De in vorm uitgesneden flapjes van dun papier zijn kwetsbaar bij veelvuldig gebruik. Telboek voor peuters vanaf ca. 2,5 jaar.

Tok, tok, tok. Tellen met Muis

De kippen gaan op stok. Mama Kip zoekt haar tien kuikentjes en krijgt daarvoor de hulp van Muis. Samen doorzoeken ze de hele boerderij, en vinden de kuikentjes, één voor één, achter de flapjes. Naar het laatste kuikentje is het wel even zoeken, vier flapjes op rij zit er een ander dier achter verscholen.

Een eenvoudig maar goed en mooi telboek. De bende kuikentjes groeit telkens aan en laat dus toe telkens opnieuw te tellen tot waar je geraakt bent, de cijfers staan er trouwens bij. Bij het laatste kuikentje wordt het ritme en het verwachtingspatroon even onderbroken, wat een prettige afwisseling geeft. De illustraties van Lucy Cousins zijn altijd even aantrekkelijk en helder voor peuters. Niet vernieuwend maar toch fris.


Suggesties