Boek
Nederlands

Pret met Muis! : vier voorleesverhalen

Lucy Cousins (auteur)
+1
Pret met Muis! : vier voorleesverhalen
×
Pret met Muis! : vier voorleesverhalen Pret met Muis! : vier voorleesverhalen

Pret met Muis! : vier voorleesverhalen

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bundel met vier verhalen over Muis en haar vrienden Eddie Eekhoorn, Oscar Olifant en Kora Kip. Prentenboek met grote, eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Bevat
Bevat: Muis maakt limonade, Het badje van Muis, Muis op de kermis, De bus van Muis
Bevat
Titel
Pret met Muis! : vier voorleesverhalen
Auteur
Lucy Cousins
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2010
[90] p. : ill.
ISBN
9789025856557 (hardback)

Besprekingen

Bundel met vier eerder verschenen verhalen over Muis. In 'Het badje van Muis' (1999) besluiten Muis en Kora op een warme dag om een opblaasbadje in de tuin te zetten en lekker te badderen en spetteren. Het is dolle pret tot dat Oscar, de olifant, ook in het badje gaat zitten. Buschauffeur Muis stopt in 'De bus van Muis' (2000) telkens bij de volgende bushalte. Daar stappen dan achtereenvolgens in: Eddie Eekhoorn, een zwarte kat, Kora Kip en Oscar Olifant. Als de bus bij de vijfde halte aankomt, stappen alle dieren uit behalve de kat, want die ligt op zijn stoel te slapen. In 'Muis op de kermis' (2002) gaat Muis met Kora Kip naar de kermis. Daar vermaken ze zich op een reuzenglijbaan, in een draaimolen en in een springkasteel. Ineens merkt Muis dat ze Kora kwijt is. In 'Muis maakt limonade' (2003) is het heerlijk weer en heeft Muis zin in limonade. Haar vriend Oscar Olifant heeft ook dorst en lust ook wel een slokje. De illustraties op de rechterpagina's zijn fris, sprekend en eenvoudi…Lees verder

Pret met Muis!

Vier eerder verschenen verhalen over Muis werden gebundeld. Het eerste heet 'Muis maakt limonade'. Het is warm buiten en Muis drinkt limonade. Oscar Olifant heeft ook dorst en drinkt de limonade van Muis in een wip leeg. Muis wil Oscar wel meer limonade geven, maar dan moet hij een handje toesteken. Ze gaan samen naar de citroenboom in de tuin.
In 'De bus van Muis' rijdt Muis rijdt met de bus. Ze gaat haar vrienden oppikkenen samen rijden ze naar de kermis. Aan halte 1 staat Eddie Eekhoorn en aan halte 2 een kleine zwarte kat. Kora Kip staat aan halte 3 en Oscar Olifant aan halte 4. Is er nog genoeg plaats in de bus? Ja hoor, iedereen stapt uit bij halte 5.
'Muis op de kermis' gaat zo: Muis en Kora lopen samen de kermis op en proberen dadelijk de roetjsbaan. Ze springen samen op het springkasteel en zitten op de draaimolen. Kora zit helemaal boven in het reuzenrad. Oscar en Eddie amuseren zich ook. Het is leuk op de kermis.
'Het badje van Muis' dan. Wanneer ze thuis …Lees verder