Boek
Nederlands

Muis ruimt op

Lucy Cousins (auteur)
+1
Muis ruimt op
×
Muis ruimt op Muis ruimt op

Muis ruimt op

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Muis maakt haar huis schoon en een vriend komt haar daarbij helpen. Prentenboek met eenvoudige tekeningen in felle kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Dieren, Huishouden, Opruimen
Titel
Muis ruimt op
Auteur
Lucy Cousins
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Maisy tidies up
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2003
[10] p. : ill.
ISBN
9789025837655 (hardback)

Besprekingen

De prentenboeken van Muis zijn bekend. De naïeve stijl waarmee de Britse Lucy Cousins haar figuurtjes tekent, gecombineerd met haar sobere, ongecompliceerde kleurenpalet wordt erg gewaardeerd door jonge kinderen. De aandacht van de lezers wordt door de eenvoud van de prenten steeds naar de juiste plaats geleid. De thema's van Cousins' boekjes sluiten nauw aan bij de leefwereld van kleuters en zijn zeer herkenbaar. De tekst werd heel eenvoudig gehouden, waardoor de lezers hun eigen ervaringen bij de belevenissen van Muis kunnen passen en vertellen.

In Goeiemorgen, Muis woont Muis op de boerderij. De dag begint met het voeden van de dieren: kippen, varkens. Daarna gaat Muis de koe melken en maakt ze voor zichzelf een lekker ontbijt klaar. Natuurlijk krijgt Kaatje kat ook wat melk van haar baasje.

In het boek Muis ruimt op is het schoonmaakdag bij Muis. Kees Krokodil komt op bezoek, maar mag de keuken niet binnen (waar de lekkere cakejes liggen...) omdat de vl…Lees verder
Twaalfde deel uit een serie* prentenboekjes over Muis, gebaseerd op de televisieafleveringen. Deze keer maakt Muis haar huis schoon en wordt daarbij geholpen door Kees (de krokodil). Ze zemen de ramen, ruimen het speelgoed op en Muis zuigt de vloer. Na afloop eten ze, als beloning, lekkere cakejes. Kortom heel herkenbare zaken voor peuters. Dit verzorgd uitgegeven prentenboekje toont steeds, op de rechterpagina, vrolijke, felgekleurde zwartomlijnde platen tegen een effen achtergrond. Op de linkerpagina staan enkele regels eenvoudige tekst in een speelse handgeschreven, zwarte blokletter. Heerlijk, vrolijk kijkboekje dat stimuleert om er over te praten. Vanaf ca. 2 jaar.

Suggesties