Boek
Nederlands

Muis gaat logeren

Lucy Cousins (auteur)

Muis gaat logeren

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Muis krijgt voor het eerst een uitnodiging voor een logeerpartijtje. Het is bij haar vriendin Kora. Kora's vriendin Ella komt ook. Wat is logeren leuk! Oblong prentenboek met eenvoudige zwartomlijnde tekeningen in felle kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Logeren
Titel
Muis gaat logeren
Auteur
Lucy Cousins
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Maisy goes on a sleepover
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2012
[26] p. : ill.
ISBN
9789025860004 (hardback)

Besprekingen

Muis gaat voor het eerst logeren. Ze krijgt daarvoor een uitnodiging van haar vriendin Kora en is meteen enthousiast. Als ze al haar spullen heeft ingepakt, gaat ze naar Kora. Daar treft ze ook Ella aan, een nieuwe vriendin van Kora. Ze kletsen, ze dansen, ze eten heerlijke dingen, ze doen spelletjes en als ze gaan slapen, allemaal met hun eigen knuffel, blijven ze nog lang praten. Logeren blijkt heel leuk te zijn. Ook dit boek van Muis bevat een eenvoudig verhaaltje over alledaagse dingen. Kinderen die nog nooit uit logeren zijn geweest, kun je met dit boekje prima voorbereiden. De teksten zijn allemaal in duidelijke zwarte letters weergegeven en de illustraties zijn precies zoals gewoonlijk in de Muis-boeken: in duidelijke zwarte lijnen neergezet en in primaire kleuren ingevuld. Dit is een heerlijk, knus boekje voor peuters en kleuters dat uitstekend thuis, maar ook op school kan worden ingezet. Deeltje uit de serie 'Hoe is dat?-boeken' in oblong formaat, waarin o.a. ook 'Muis gaat …Lees verder

Muis gaat logeren

Muis is nog nooit naar een logeerpartijtje geweest. Wanneer ze van Kora een uitnodiging krijgt, zegt ze meteen ja. Muis pakt haar logeertas in met een heleboel spulletjes en Panda mag ook mee. De nieuwe vriendin van Kora is er ook. Ella is heel aardig. Het wordt een toffe bedoening en Muis vindt dat het binnenkort haar beurt is om iedereen uit te nodigen.
Typisch Muis-avontuur met een opsomming van benodigdheden in de logeertas en de nodige spelletjes die ze spelen. Zo krijgen jonge kleuters er al een idee van hoe een logeerpartij verloopt. Over eventuele gevoelens van onwennigheid of heimwee werd echter niet gerept. Maar over de lay-out en de kleurtjes blijven we het eens: gewoonweg enig.

Suggesties