Boek
Nederlands

Muis gaat kamperen

Lucy Cousins (auteur)
+1
Muis gaat kamperen
×
Muis gaat kamperen Muis gaat kamperen

Muis gaat kamperen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Muis en haar vrienden gaan kamperen. Passen ze wel alle vijf in de tent? Prentenboek in oblong formaat met paginagrote illustraties met zwartomlijnde figuren in felle kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Kamperen
Titel
Muis gaat kamperen
Auteur
Lucy Cousins
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Maisy goes camping
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2008
[28] p. : ill.
ISBN
9789025852375

Besprekingen

In Muis gaat kamperen, een boekje uit Lucy Cousins' bekende reeks 'Liefs van Leopold', gaat Muis kamperen met al haar vriendjes: Oscar olifant, Eddie eekhoorn, Kees krokodil en Kora kip. Gelukkig zijn ook zij erbij, want al snel stoot Muis op een probleem: hoe zet je een tent op? Na een aantal pogingen om de tent recht te krijgen, wat aanleiding geeft tot veel gelach en pret, blijft ze eindelijk staan. Vol bewondering staan de vrienden te kijken: ze vinden de tent echt heel groot. Ze zijn er dan ook van overtuigd dat die reuzentent plaats biedt aan iedereen. Na het eten, maken ze een kampvuur en neemt Muis zijn gitaar. Het wordt erg gezellig terwijl ze liedjes zingen. Dan is het tijd om te gaan slapen. Eén na één verdwijnen de vrienden in de tent.
Cousins begeleidt het slapengaan van elk personage met een kort zinnetje, terwijl de illustrator de vrienden in een leuke pyjama laat verschijnen, zodat ook zonder woorden duidelijk is dat het bedtijd is. Wanneer vier vrienden in d…Lees verder
Muis en haar vrienden vinden een mooi plekje om te kamperen. Maar passen ze wel alle vijf in de tent? Een zaklamp in de tent laat silhouetten ontstaan waardoor lezertjes mee kunnen kijken naar wie naar binnen schuift en of de laatste nog past. Het naar binnen- en buitengaan zorgt voor een leuk herhaaleffect waarbij van een tot vijf geteld wordt. Prentenboek in oblong formaat over de populaire en herkenbare Muis. De eenvoudige, in grote zwarte letters geschilderde tekst sluit aan of is onderdeel van de kleurrijke, zwartomlijnde illustraties in felle effen tinten. Kleurige illustratie van Muis en tent op het omslag met titel (en sterrenhemel) in glitterletters. Een aantrekkelijk en inlevend gemaakt prentenboek voor peuters vanaf 2,5 jaar.

Muis gaat kamperen

Muis gaat kamperen en al haar vriendjes mogen mee: Eddie de eekhoorn, Kees de krokodil, Kora de kip en natuurlijk Oscar de olifant. En die wordt het probleem. De tent opzetten gaat met enige moeite. Maar als ze willen gaan slapen dan kan iedereen in de tent behalve ... Oscar. Ze duwen, dringen, proppen en als ze er alle vijf in zitten, zie je een schaduwkluwen, waarin je om en rond de olifant de andere vier kan herkennen. Oscar vindt dat het zo niet kan en 'Plop, plop, plop, plop!' daar vliegen Eddie, Kora, Kees en Muis uit de tent. En zo slaapt er één in de tent en vier onder de sterren. Dit Muisboek is zo mogelijk nog meer uitnodigend dan de vorige: er zit beweging in, je kan de dieren tellen en er zijn de prenten waarop heel wat te zien is. Ook details waar je echt moet op letten: zo zit er op de eerste, zonnige prent een uil in een boom te slapen terwijl hij op de laatste nacht-prent zijn ogen wijd openspert! Een leuk boek voor peuters.

Suggesties