Boek
Nederlands

Muis en Kees en de wiebeltand

Lucy Cousins (auteur)
+1
Muis en Kees en de wiebeltand
×
Muis en Kees en de wiebeltand Muis en Kees en de wiebeltand

Muis en Kees en de wiebeltand

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Als krokodil Kees een wiebeltand heeft, gaan al zijn vrienden mee naar de tandarts. Prentenboek met eenvoudige tekeningen in felle kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Muis en Kees en de wiebeltand
Auteur
Lucy Cousins
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Maisy, Charley and the wobbly tooth
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2006
[28] p. : ill.
ISBN
90-258-4913-X

Besprekingen

Omdat alle kleuters vroeg of laat met losse en uitvallende tanden te maken krijgen, is dit natuurlijk een veelgebruikt thema in prentenboekjes. Ook de beroemde Muis van Lucy Cousins ontsnapt hier niet aan. In Muis en Kees en de wiebeltand is het de vriend van Muis, Kees de krokodil, die een wiebeltand heeft. Hij is er een beetje bang van, maar Muis stuurt hem naar dokter Bijtgoed. Eerst wachten ze in een heel leuke wachtkamer, vol speelgoed en met een televisietoestel. Bij de tandarts mag Kees eerst de speciale tandartsstoel in alle standen uitproberen. Pas dan kijkt de tandarts in zijn mond en stelt vast dat Kees een "baby-tand" (waarom niet melktand?) zal verliezen, waar een nieuwe tand voor in de plaats zal komen. Zuster Parel maakt vervolgens een röntgenfoto (maar er wordt niet gezegd waarom, of wat er op die foto te zien is). Ten slotte krijgen Kees en zijn vrienden nog enkele goede lessen in tandenpoetsen.

Hoewel een heleboel gegevens niet strikt met een doorsnee t…Lees verder
Kees Krokodil heeft een wiebeltand. Daarom gaat hij naar de tandarts. Muis en de andere vriendjes gaan mee. De vriendelijke tandarts bekijkt zijn gebit. Kees leert hoe hij goed kan poetsen om zijn mooie gebit gezond te houden. Vrolijk, enigszins langwerpig prentenboek in frisse kleuren in de eenvoudige platte stijl van Lucy Cousins. De zwartomlijnde figuurtjes zijn bekenden uit andere boekjes over Muis. De tekst in de onregelmatige letters is over het algemeen eenvoudig en begrijpelijk, al staan er wel een paar moeilijke woorden in. Het boekje is zeer geschikt als voorbereiding op een bezoekje aan de tandarts omdat het een aardig beeld geeft van wat een kind bij de tandarts kan verwachten. Vanaf ca. 3 jaar.

Suggesties