Boek
Nederlands

De ideale Walter

Luc Haekens (auteur)
+1
De ideale Walter
×
De ideale Walter De ideale Walter

De ideale Walter

Genre:
Een man, geboren uit een relatie van mensen die voor de tv-camera trouwden zonder elkaar te kennen, infiltreert in het televisiemilieu waar hij zich opwerkt tot bekende Vlaming, waarna het in een uitzending gruwelijk uit de hand loopt.
Titel
De ideale Walter
Auteur
Luc Haekens 1968-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Angèle, 2018
293 p.
ISBN
9789022335192 (paperback)

Besprekingen

De Belgische Walter Molenaer, eigenaar van TV2, gaat de strijd om de kijkcijfers aan met TV7. Hij bedenkt daarvoor een format. Mensen worden gekoppeld en trouwen voor de camera met een onbekende. Moon, een kind uit zo’n relatie, raakt hierdoor getraumatiseerd. Hij dringt binnen bij TV2, wordt de persoonlijke assistent van Walter en schopt het van privéchauffeur tot bekende Vlaming door zijn optreden in een nieuwe reeks. Maar met een van de kandidaten gaat het mis. Hij blijkt niet zo sympathiek te zijn. Bommen ontploffen, kelen worden doorgesneden, allemaal live te zien. De auteur (1968), een bekende in de wereld van radio en tv, schreef een satirische roman die met in België bekende feiten en schandalen een blik wil geven achter de schermen van de televisiewereld. Ranzige seks van Walter en zijn redacteuren hoort daar kennelijk bij. Er wordt veel overhoop gehaald, soms wat langdradig en dik aangezet. Maar niets is, zo ervaart ook Moon, wat het lijkt.

Over Luc Haekens

Luc Haekens (1968) is een Belgisch journalist, auteur en acteur. Hij is vooral bekend van de VIER-programma's De Blauwe Gids en De Ideale Wereld, waarin hij mensen spottend interviewt.

Luc Haekens studeerde in 1992 af aan het RITS in Brussel in radiodocumentaire en tv-reportage. Hij begon zijn carrière als radiomaker bij de VRT. Hij werkte mee aan programma's zoals Panorama, totdat hij in 1997 overstapte naar Woestijnvis. Bij Woestijnvis werkte hij 15 jaar mee aan het populaire tv-programma Man bijt hond. Nadat dit programma ermee ophield, is hij tot op heden reporter bij De Ideale Wereld, waar hij mensen beet neemt. In 2015 maakte hij ook de televisieserie De Blauwe Gids waarin hij de Belgische adel in kaart bracht en bij mensen van adel op bezoek ging. Haekens debuteerde in 2018 als fictieschrijver met zijn roman De Ideale Walter, waarin Haekens een satirische kwinkslag geeft aan de tv-wereld.