Boek
Nederlands

De pijn voorbij

Luc Descamps (auteur)
+1
De pijn voorbij
×
De pijn voorbij De pijn voorbij

De pijn voorbij

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Student Lucas is in zijn jeugd veel gepest. Hij hoopt op een nieuwe start op de universiteit. Lucas maakt daar vrienden, maar op een gegeven moment knapt er iets bij hem. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De pijn voorbij
Auteur
Luc Descamps
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2008
109 p.
ISBN
9789059323926

Besprekingen

Luc Descamps herinneren we ons o.m. van zijn vierdelige sciencefictionreeks 'De donkere getallen' en zijn hedendaagse probleemromans Verkeerd moment, verkeerde plaats (Abimo, 2007) en Alleen in het donker (De Leeswelp 2007, p. 181). In De pijn voorbij haakt opnieuw in op de actualiteit en de jongerenproblematiek. Lucas worstelt met een jeugdtrauma waar hij een soms niet te harden druk in zijn hoofd aan overhield. Hij hoopt in het eerste jaar psychologie een nieuw leven te kunnen beginnen. De lezer krijgt gaandeweg inzicht in zijn pestverleden en het onverkwikkelijk drama met zijn vader die zelfmoord pleegde. Zijn kamergenoot Bram en zijn vriendin Hannelore proberen hem uit zijn schulp te lokken, en even lijkt Hannelore daar ook in te slagen. Wanneer zij Lucas echter bedriegt, slaan bij hem de stoppen door en koopt hij een geweer. De gevolgen zijn desastreus.

Dit verhaal heeft een overduidelijke boodschap. Descamps wil aantonen waartoe pesten en uitst…Lees verder
Realistisch boek van de Vlaamse schrijver (1962) die ook de griezelserie 'De donkere getallen' schreef. Zoals wel vaker voorkomt bij leraren (vergelijk bv. Caja Cazemier) is deze oud-docent ook over realistische onderwerpen voor jongeren gaan schrijven. Zijn nieuwste boek gaat over de student Lucas, een gevoelige jongen die een moeilijke jeugd heeft gehad, en de nieuwe vrienden die hij aan de universiteit maakt – hoewel, vrienden? Als hij zijn kersverse vriendinnetje met zijn nieuwe beste vriend in bed aantreft, knapt er iets bij hem en ontstaat er een groot drama. Eerst komt Lucas aan het woord, daarna zijn ‘vrienden’, en daarna wordt het verhaal weer vanuit Lucas verteld, maar nu onder de naam Monster. Indringend geschreven, maar niet overtuigend. Personages blijven vlak en er wordt te veel onnodig uitgelegd, wat de vaart niet ten goede komt. Stijve stijl. Losse draadjes zorgen ervoor dat het plot niet stevig staat. Slordig: Lucas heet opeens Thomas op pagina 9. Melodramatisch komme…Lees verder

Over Luc Descamps

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Luc Descamps (Wilrijk, 27 april 1962) is een Belgisch schrijver. Hij schrijft voornamelijk jeugdboeken. Hij is met name bekend door de boekenreeks De donkere getallen, gericht op kinderen van 10 tot 14 jaar. Met het boek De donkere getallen III: de grot van Merlijn behaalde hij in 2007 de eerste prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Ook schreef hij het boek: Kristal van hoop.

Biografie

Descamps studeerde moderne talen en werkte als leraar Nederlands, Engels en Duits. In 2001 bracht hij De dodelijke pijp uit. Daarna begon hij met het schrijven van de succesreeks De donkere getallen, waarvan begin 2020 het 8ste deel verscheen. Voor deze reeks is er interesse uit Amerika om hiervan een tv-reeks te maken. In het totaal schreef hij 54 boeken, waaronder acht gidsen. De boeken die hij schrijft zijn onder te verdelen in verschillende categorieën: waargebeurde verhalen, realistische verhalen, avonturen…Lees verder op Wikipedia