Boek
Nederlands

Het Mensdom

Luc De Vos (auteur)
+1
Het Mensdom
×
Het Mensdom Het Mensdom

Het Mensdom

Luc De Vos (auteur)
Een Vlaamse popzanger heeft er geen vrede mee alleen in eigen land beroemd te zijn.
Onderwerp
Popmuziek
Titel
Het Mensdom
Auteur
Luc De Vos 1962-2014
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Atlas, 2009
157 p.
ISBN
9789045013121

Besprekingen

De rock & roll-wereld vanuit Vlaanderen bekeken. De zanger van een fictieve band, ironisch "Het Mensdom" genoemd, blikt terug op zijn leven en loopbaan tot dusver, en, hij heeft het nog niet opgegeven, hij wil op de een of andere manier New York veroveren of er in ieder geval zijn stempel drukken. De lezer volgt het verhaal door de ogen van de fictieve frontman Freddy: Hij doorspekt zijn ironische, nu weer keihard-cynische, dan weer hoog-romantische overpeinzingen met citaten uit popsongs (voor de goede verstaander) en met denkbeelden van politici en filosofen. Allengs krijgt de lezer een beeld van wat de zanger zèlf aan oorspronkelijke gedachten heeft, over leven en lijden. Rock & Roll op z'n Vlaams, rauw en eerlijk. De schrijver weet waarover hij praat, want hij is zanger/gitarist van o.a. de band Gorki (actief sinds 1989). Stoer leesvoer voor man en vrouw. Normale druk.

Over Luc De Vos

CC BY 2.0 - Foto van/door StampMedia from Belgium

Luc Theophile Emile De Vos (Gent, 12 juli 1962 – aldaar, 29 november 2014) was zanger van de rockgroep Gorki. Daarnaast was hij ook columnist en schrijver. Hij verscheen regelmatig in Vlaamse televisieprogramma's. De Vos woonde in Gent.

Jeugd

De Vos werd geboren in Gent en bracht zijn jeugd door in Wippelgem (gemeente Evergem) in een CVP-gezin als jongste van zeven kinderen. Op zesjarige leeftijd werd hij - net als zijn broers - lid van Chiro Wippelgem, maar zijn Chirocarrière stopte toen die groep in 1976 ontbonden werd. Hij wist op zijn tiende al dat hij popmuzikant wilde worden. Hij studeerde Latijn-Grieks op het Sint-Lievenscollege te Gent.

Privé

De Vos was getrouwd en had een zoon.

Werkzame leven

De Vos maakte met Gorki elf albums. Hij werkte ook mee aan de Engelstalige band Automatic Buffalo, samen met Axl Pe…Lees verder op Wikipedia