Boek
Nederlands

De lijst

Luc Boonen (auteur)
Een gezin leidt een gelukkig leven, maar als in hun stad bizarre gebeurtenissen plaatsvinden, komt het turbulente verleden van de vader naar boven.
Titel
De lijst
Auteur
Luc Boonen
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2016
387 p.
ISBN
9789022332818 (paperback)

Besprekingen

Didier en Dorien vormen een gelukkig gezin met drie kinderen, een mooi huis en een hond. Zij is een succesvol politica en hij is huisman. Ze zijn gek op elkaar en hun leven is zeer aangenaam. Ze dragen echter een geheim met zich mee uit een diep verleden toen Didier een drugsverslaafde was. Uit die tijd stamt een ‘lijstje’ met destructieve zaken die wachtten op uitvoering. Didier heeft het verdrongen maar plots bij de vernieling van een kapel en de uitzinnige vondst van het kadaver van een paard komt alles weer in alle hevigheid terug. De Lijst vormde een waanzinnig project waarbij de meest bizarre plannen ten uitvoer zouden worden gebracht, voortkomend uit de getroebleerde en zieke geesten van drie jeugdvrienden onder invloed van drugs. Kunst is niet alleen creatief maar kan ook destructief zijn: een filosofische en anarchistische denkwijze. Wat stond er nog meer op het lijstje? Nu lijkt het erop dat iemand anders bezig is met de uitvoering van deze plannen. Een verhaal met veel flai…Lees verder

Over Luc Boonen

Luc Boonen (16 april 1969) is een Vlaams auteur. Zijn debuutroman uit 2013, Uit de hoogte, werd door critici zeer positief onthaald en werd genomineerd voor de Hercule Poirotprijs van dat jaar.

Luc Boonen is de broer van de auteur Stefan Boonen.

Bibliografie

  • Uit de hoogte (2013)
  • De Tafel (2014)
  • De Lijst (2016)

Externe link

  • Virtual International Authority File (VIAF): 305806063
Lees verder op Wikipedia