Boek
Nederlands

Superheldjes

Loes Riphagen (auteur)
+1
Superheldjes
×
Superheldjes Superheldjes
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een boek over “superheldjes”: wezentjes die onder andere de toren van Pisa overeind houden en zorgen dat de oceanen niet leegstromen.
Extra onderwerp
prentenboeken, helden
Titel
Superheldjes
Auteur
Loes Riphagen
Taal
Nederlands
Editie
4
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2011
[36] p. : ill.
ISBN
9789026132483 (hardback)

Besprekingen

Superheldjes zitten overal. En hoewel het lijkt alsof die kleine groene wezentjes je de duvel aandoen, zorgen ze er eigenlijk net voor dat niks ergers gebeurt. Zo laten ze je in een dikke hondendrol trappen om te voorkomen dat de twee oudjes die ook komen aangewandeld er niet op uitschuiven, of verkleden ze zich razendsnel als wesp om je te bijten zodat alleen de spulletjes die je in je handen houdt de trap afdonderen, zonder jou erbij. Je ziet ze nooit, want ze hebben een hele garderobe van camouflageshirtjes. En maar goed ook, want als iedereen op de Superheldjes zou letten, zouden ze hun werk niet meer kunnen doen.
Loes Riphagen maakte een kleurrijk boek vol weetjes over Superheldjes. Haar tekenstijl is van het charmant slordige soort: ledematen lijken alle kanten op te gaan en tenen staan centimeters uit elkaar. Helaas kan die stijl niet helemaal bekoren. Haar menselijke figuren doen op hun best een beetje denken aan die van de Engelse Babette Cole, maar de Superheldjes zelf …Lees verder
In dit boek maken we kennis met Superheldjes, een soort kleine groene vliegjes. Die kunnen rennen, vliegen en zwemmen en behoeden de mens voor vele 'rampen'. En dat op een manier die je niet een-twee-drie zou verwachten. Ze helpen ook bij grote internationale projecten zoals het tegenhouden van de toren van Pisa, zodat deze niet omvalt. Er volgt een opsomming van wat Superheldjes allemaal nodig hebben, wat ze eten, hoe ze er in andere landen uitzien en tips om hen te helpen, zoals met het maken van bedjes en extra shirtjes. Humoristisch en fantasierijk prentenboek met veel verrassende kleurenillustraties die vaak een dubbele pagina beslaan. Op de vrolijke illustraties is erg veel aanvullende informatie te zien. Ook is er een zoekplaat waarop je naar Superheldjes moet zoeken. De illustraties nodigen uit tot vaker bekijken. Het vierkante boek heeft als extraatje een leeslint waaraan een sleutelhanger van een Superheldje hangt. Illustrator/auteur Loes Riphagen ontving in 2010 een Vlag en…Lees verder

Superheldjes

Superheldjes zijn kleine groene wezentjes die lijken op vliegen. Ze zijn er altijd en overal. Ze veroorzaken kleine ongelukjes. Maar door deze kleine ongelukjes helpen zij ons grotere ongelukken te voorkomen.
Met het boek 'Slaapkamernachtdieren' heeft Loes Riphagen mij al kunnen bekoren. Het was zo hilarisch, leuk en knap bedacht! Ook het prentenboek 'Superheldjes' is niet wat je van een gewoon prentenboek verwacht. 'Superheldjes' is een informatief boek over … superheldjes.
In dit boek vind je eerst een duidelijke omschrijving van hoe deze helden eruit zien en wat ze doen. Daarna krijg je een aantal situaties voorgeschoteld over hoe alles gelopen zou zijn indien de superhelden er niet geweest waren. Je ziet een prent van de situatie met en de situatie zonder superhelden. En geloof me, zonder superhelden zou alles er veel minder rooskleurig uitzien!
Op het einde staan er enkele tips hoe jij de superhelden kan helpen. Je kan extra shirtjes maken die de helden helpen o…Lees verder

Over Loes Riphagen

Loes Riphagen (Oene, 5 maart 1983) Is een Nederlandse illustrator en schrijver van kinderboeken. Zij is bekend van haar prentenboeken waarvoor zij zowel de tekst als de illustraties verzorgt.

Leven en werk

Riphagen volgde de opleiding tot illustrator aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Zij woont en werkt in Amsterdam. In 2008 debuteerde Riphagen met haar prentenboek Slaapkamernachtdieren. Hierna verschenen in Nederland de boeken Huisbeestenboel, Superheldjes, Miniheksen, De gele olifant, Vlieg op dikke bromvlieg, Zzz, Kreukel, Bij de neus genomen, De grootste griezel, De nachtmerries van Loes en Coco kan het! van haar hand. Zij schreef en illustreerde ook titels voor buitenlandse uitgeverijen. Ook illustreerde zij boeken van andere auteurs zoals Alain Clark, Bette Westera, Jozua Douglas, Annie M.G. Schmidt, Martine Bijl, Han van d…Lees verder op Wikipedia