Boek
Nederlands

Kreukel

Loes Riphagen (auteur)
+1
Kreukel
×
Kreukel Kreukel
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Hond Kreukel (ik-figuur) heeft het best naar zijn zin bij zijn keurige baas. Maar die heeft genoeg van zijn wilde gedrag en zet hem de deur uit. Kreukel denkt dat hij op vakantie gaat. Prentenboek met kleurrijke, humoristische illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Kreukel
Auteur
Loes Riphagen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2014
[36] p. : ill.
ISBN
9789026136627 (hardback)

Besprekingen

De vrolijke, onstuimige bastaardhond Kreukel heeft het best naar zijn zin bij zijn keurige baas. Kreukel is er van overtuigd dat ze dikke maatjes zijn, maar daar denkt zijn baas iets anders over. Deze ergert zich namelijk aan alle goedbedoelde wilde en vieze acties van Kreukel, en als de maat vol is, zet hij hem zonder pardon bij het vuilnis. Kreukel denkt dat hij op vakantie mag. Onderweg komt hij een lief oud vrouwtje tegen, en gaat met haar mee naar huis. Daar gedraagt hij zich precies hetzelfde als bij zijn vorige baas, maar zijn nieuwe baasje vindt het leuk en doet met hem mee. De summiere tekst is gedrukt in semi-schrijfletters. De kleurrijke paginagrote illustraties zijn gemaakt met potlood en waterverf, en bieden veel details, waardoor bij meerdere keren lezen en bekijken nog steeds iets nieuws te ontdekken valt. Het verhaal eindigt op de binnenkant van het omslag. Een memory-spel*, met afbeeldingen uit diverse prentenboeken van de auteur/illustratrice, is los bijgevoegd. Prac…Lees verder

Kreukel

Kreukel is een vrijgevochten hond die bij zijn baasje woont. Kreukel doet alles wat in zijn hondenhoofd opkomt, tot grote ergernis van zijn baasje. Hij breekt vazen, bijt sokken stuk, maakt van het huis een heuse stortplaats. Kreukel begrijpt niet waarom zijn baasje altijd boos op hem is; hij doet alles met de beste bedoelingen. Op een dag scheurt hij de post van zijn baas open en ontdekt hij een vakantiefolder. Voor zijn baas is de maat vol en hij zet Kreukel met vakantiefolder en al aan de deur. Kreukel denkt dat hij wel zijn plan kan trekken en loopt steeds verder weg. Maar dan wordt het donker in het bos, hij krijgt honger en voelt zich heel alleen. Gelukkig ontmoet hij de volgende morgen een oud vrouwtje die haar picknick met hem deelt. Hij volgt haar stiekem naar haar huisje. Het ziet er anders uit dan in zijn vakantiefolder, maar hij mag blijven en ze doen voortaan alles samen.
Heel grappig prentenboek met hilarische illustraties over een gestoorde hond. Hij leert uiteind…Lees verder

Over Loes Riphagen

Loes Riphagen (Oene, 5 maart 1983) Is een Nederlandse illustrator en schrijver van kinderboeken. Zij is bekend van haar prentenboeken waarvoor zij zowel de tekst als de illustraties verzorgt.

Leven en werk

Riphagen volgde de opleiding tot illustrator aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Zij woont en werkt in Amsterdam. In 2008 debuteerde Riphagen met haar prentenboek Slaapkamernachtdieren. Hierna verschenen in Nederland de boeken Huisbeestenboel, Superheldjes, Miniheksen, De gele olifant, Vlieg op dikke bromvlieg, Zzz, Kreukel, Bij de neus genomen, De grootste griezel, De nachtmerries van Loes en Coco kan het! van haar hand. Zij schreef en illustreerde ook titels voor buitenlandse uitgeverijen. Ook illustreerde zij boeken van andere auteurs zoals Alain Clark, Bette Westera, Jozua Douglas, Annie M.G. Schmidt, Martine Bijl, Han van d…Lees verder op Wikipedia