Boek
Nederlands

Het wensvisje

Loek Koopmans (illustrator), Jacob Grimm (naar het werk van), Wilhelm Grimm (naar het werk van)
Een arme visser vangt een wensvisje, maar na elke wens wil zijn vrouw steeds meer. Bewerking van het sprookje van Grimm. Prentenboek met zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Hebzucht
Extra onderwerp
SPR, prentenboeken
Titel
Het wensvisje / tekst en illustraties Loek Koopmans ; naar het sprookje van de Gebroeders Grimm
Illustrator
Loek Koopmans
Naar het werk van
Jacob Grimm Wilhelm Grimm
Taal
Nederlands
Uitgever
Zeist: Uitgeverij Christofoor, 2017
[28] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op het sprookje Van de visser en zijn vrouw van de Gebroeders Grimm
ISBN
9789060388105 (hardback)

Besprekingen

Een visser en zijn vrouw leven eenvoudig en wonen in een omgekeerde pot vlakbij zee. Op een dag vangt de visser een vis die kan praten, die hem smeekt hem weer in het water te gooien. De vrouw van de visser denkt dat het een wensvisje is en draagt haar man op terug te gaan naar de vis om te vragen om een betere woning. De vis vervult de wens, maar de vrouw wil steeds meer. Dit sprookje over hebzucht is een bewerking van ‘Van de visser en zijn vrouw’ van de Gebroeders Grimm. Het prentenboek bevat ruimtelijke, zachtgekleurde illustraties. De boodschap van het verhaal, om niet te veel te willen wensen, komt aan het eind goed naar voren. Door de herhaling van het rijmpje van de visser, zal het jonge kinderen aanspreken. Het werk van de schrijver en illustrator werd in het verleden al meerdere malen bekroond binnen de Nederlandse Vereniging van Illustratoren. Geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 5 jaar, maar het verhaal zal zowel bij jong als oud in de smaak vallen.

Over Loek Koopmans

Loek Koopmans (Haarlem, 1943) is een Nederlands illustrator.

Biografie

Jeugd en opleiding

Loek Koopmans werd geboren in Haarlem maar groeide op in Arnhem. Hij wist als kind af aan dat hij tekenaar wilde worden. Koopmans bleef wegens leerproblemen een extra jaar op de basisschool zitten. Hierna ging hij naar de Academie voor beeldende kunsten in Arnhem waar hij een opleiding deed tot grafisch ontwerper. Hij werkte hierna een tijdje bij een reclamebureau.

Werkzaamheden

In 1972 werd Koopmans freelance illustrator en bogen met het maken van tekeningen voor de tijdschriften "Okki", "Taptoe" en "Bobo" en maakte daar naast ook educatieve boeken. Later begon hij ook met het maken van illustraties voor prentenboeken. Ook maakt hij vele schilderijen, zowel stillevens als portretten en ruimtelijk werk. Koopmans maakt eveneens illustraties voor zow…Lees verder op Wikipedia

Suggesties