Boek
Nederlands

Vechtersbaas : kinderkanker, in één klap volwassen

Lisanne Spaander (auteur)
+1
Vechtersbaas : kinderkanker, in één klap volwassen
×
Vechtersbaas : kinderkanker, in één klap volwassen Vechtersbaas : kinderkanker, in één klap volwassen

Vechtersbaas : kinderkanker, in één klap volwassen

Genre:
Lisanne Spaander is zestien als bij haar botkanker wordt geconstateerd. De slechte prognose zet haar hele leven op zijn kop. Ze sleept zich van ziekenhuisopname naar ziekenhuisopname, terwijl het normale leven doorgaat. Daarin vindt Lisanne de kracht om door te gaan.

Tegenwoordig lijkt het hebben van veel volgers, comfort en geld gelijk te staan aan een perfecte wereld. Lisanne vraagt z
Onderwerp
Kanker
Titel
Vechtersbaas : kinderkanker, in één klap volwassen
Auteur
Lisanne Spaander
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2020
254 p.
ISBN
9789402706321 (paperback)

Besprekingen

De auteur is singer-songwriter bij wie op jonge leeftijd tot tweemaal toe botkanker werd gediagnosticeerd. In dit boek maakt de lezer kennis met een meisje dat vecht om te leven. In korte verhaaltjes bespreekt ze diverse gebeurtenissen in haar leven waarbij ze in een emotionele achtbaan kwam te zitten met hoogte- en dieptepunten. Lisanne is altijd blijven geloven in een goede uitkomst en als een wonder is ze uiteindelijk al twee jaar vrij van kanker. De lezer beleeft haar momenten van vreugde en verdriet en de hoop die haar tot grote hoogtes heeft gestuwd. Haar vechtersmentaliteit heeft ertoe bijgedragen dat haar verhaal is gedeeld met vele lotgenoten. De schrijfstijl is persoonlijk en nodigt uit tot lezen. Het boek draagt bij aan een betere bewustwording omtrent patiënten met kanker en geeft hoop aan iedereen die te maken krijgt met deze nietsontziende ziekte die levens volledig op zijn kop kan zetten.