Boek
Nederlands

De Azteken

Lisa Klobuchar (auteur)
+1
De Azteken
×
De Azteken De Azteken
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In woord en beeld wordt informatie gegeven over het leven van de Azteken, een volk dat leefde in Mexico. Ook wordt verteld hoe je zelf allerlei voorwerpen uit die tijd kunt maken; soms heb je daarbij de hulp van een ouder iemand nodig. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Azteken
Titel
De Azteken
Auteur
Lisa Klobuchar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Aztecs
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2009
32 p. : ill.
ISBN
9789055662968 (hardback)

Besprekingen

In de reeks ‘Levend verleden’ zijn al heel wat titels verschenen over de oudheid. Het informatief kijk- en doeboek De Azteken van de Lisa Klobuchar beschrijft de geschiedenis van de Azteken, die teruggaat tot het jaar 1200 als de voorouders zich vestigen in het Dal van Mexico, en gaat tot de verovering van de Spanjaarden in 1521 bij de gevangenneming van de laatste Azteekse keizer.
De lezer krijgt in dit boek in woord en beeld te zien hoe het leven van de Azteken georganiseerd was. Het boek opent met een beknopte voorstelling van wie de Azteken waren, en biedt dan verdere informatie over hun godsdienst en rituelen, het dagelijks leven van edelen, landeigenaren, boeren en slaven, de Azteekse kunstvormen, het belangrijkste voedsel en de vrijetijdsbesteding. De lezer vindt in de boek zelfs een recept van tortilla die ook nu nog dagelijks gegeten wordt in Mexico. Het recept is voorzien van de nodige informatie zodat kinderen het thuis kunnen uitproberen. Een tweede suggestie v…Lees verder
Deel uit de serie 'Levend verleden'* over de Azteken. De eerste helft van het boek geeft in droge taal, maar met veel kleurige illustraties beperkt de geschiedenis en levenswijze weer in het rijk der Azteken dat voor 1500 een groot deel van het tegenwoordige Mexico besloeg. De tekst is bijna in telegramstijl en bevat slordige zinnen; de kleurige afbeeldingen zijn inspirerender. De tweede helft geeft knutseltips die zijn geïnspireerd op voedsel, spelletjes en de hoofdtooi van de Azteken. Achterin een verklarende woordenlijst, een klein lijstje van andere boeken over het onderwerp, tips voor de leerkracht en een register. De stugge, niet zo toegankelijke tekst staat in tegenstelling met de wat kinderlijke knutselwerkjes uit de tweede helft. Vanaf ca. 10 jaar.