Boek
Nederlands

Het kliederboek van kleine Leon

Linne Bie (auteur)
+1
Het kliederboek van kleine Leon
×
Het kliederboek van kleine Leon Het kliederboek van kleine Leon

Het kliederboek van kleine Leon

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Kleine Leon maakt zichzelf en zijn omgeving al spelend vies. Vierkant prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Titel
Het kliederboek van kleine Leon
Auteur
Linne Bie
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Damme: Linne Bie & Co, 2010
[16] p. : ill.
ISBN
9789079601134 (hardback)

Besprekingen

Linne Bie maakte opnieuw twee boekjes rond de vinnige peuter Leon. In Kleine Leon van top tot teen ontdekt Leon zijn lichaam en tegelijkertijd de wereld. Een hoed, een zonnebril en een vlinder brengen Leon in contact met respectievelijk zijn hoofd, zijn ogen en zijn neus. Het is leuk hoe Leon de wereld integreert in de fascinerende ontdekkingstocht naar zichzelf. De duidelijke, afgelijnde prenten zullen zorgen voor herkenbaarheid bij de jonge peuters voor wie het verhaal bedoeld is.

Iets minder afgelijnd en strak gaat het eraan toe in Het kliederboek van kleine Leon: Leon pletst in het water, kliedert met de verf en duwt in de klei. Zoals het een echte kleuter betaamt, blijven zijn kleertjes niet altijd kraakhelder. De leukste illustratie is die waarop Leon een hoed draagt van krantenpapier en dat krantenpapier duidelijk niet getekend is, maar echt krantenpapier. Het zou leuk zijn als Linne Bie op die manier verdergaat: elementen van de 'echte' wereld integreren i…Lees verder
Kleine Leon vermaakt zich in het zand en in bad. Hij kliedert met klei en met verf. Hij bakt koekjes, krast met zijn potlood en maakt een hoedje van papier. Op iedere twee van de acht dubbele, geheel gekleurde bladen staat Leons vrolijke, grote hoofd en wat hij doet in een herkenbare tekening. De tekst staat in vijf tot acht regels, gedrukt in dunne zwarte speelse in de tekening. Vierkant prentenboekje met twee afgeronde hoeken en een toepasselijke tekening op het omslag. Over Leon verschenen diverse prentenboeken en ook vier kartonboekjes*. Vertellen en voorlezen vanaf ca. 2 jaar.

Het kliederboek van kleine Leon

Een boekje over allerlei materialen waarmee heerlijk gekliederd kan worden. Kleine Leon vindt het fijn en ik weet dat elke peuter dit met hem eens zal zijn. Leon duwt zijn vingers in de verf, spettert in het water, knijpt in de klei en scheurt snippers en reepjes van papier. Kleine Leon maakt zich lekker vies en vindt dat helemaal niet erg. Integendeel! Ik zou dit boekje eerder aanbieden aan peuters vanaf twee jaar en niet al vanaf 18 maanden, zoals op de achterflap staat. Als ze twee zijn, hebben peuters al ervaren hoe knijpen in klei of roeren in deeg aanvoelt. Bovendien bevat het boekje nogal veel tekst voor anderhalfjarigen.